måndag 13 april 2009

Valpar och solglasögon

Mattes glömde sina solglasögon i en klädaffär igår. Efter att ha letat solglasögon i några affärer så hittade matte dem. Imorse var det dax igen, för då glömde hon samma par glasögon på skärgårdsbussen, men återfick dem på eftermiddagsturen, av den vänlige busscahuffören. Fixa tränas ju i att apportera dummies och söka kantareller. Matte funderar på om Fixa även kan tränas i att hitta solglasögon och vantar för de förläggs ofta. Husse och Fixa tog sovmorgon innan de åkte iväg på jaktlydnadskurs. Idag tränade de nya moment, spanielsök, vilket tydligen var Fixas grej och husse var väldigt stolt när han i kväll berättade för matte vad duktig Fixa var idag på kursen. Tyvärr finns inga bilder på detta för matte drog i väg i ottan, ut till Rörö till Irma och hennes valpar och kameran tog hon med sig. Naturligtvis hälsade hon på hela familjen Ryberg men det var främst valparna som fotograferades.


Gloria och Gameboy sover nos mot nos.

Chokladfärgade valpen Gustav som sover sött.

Irma med en hungrig liten snuttare. Valparna växer och börjar nu gå små turer i valplådan. Träning ger färdighet.

Söta Gloria med sin fina mamma Irma.

Efter besök i valplådan och gos med resten av hundgänget så bjöds Fixas matte på vårens första grillade mat, grillspett. Det var mycket gott och mycket trevligt. Tack för en fin dag ute i skärgården! Hemma igen så möttes matte av två glada kursdeltagare som hade haft en egen liten fieldstund med Fixas pappa Moses, bror Noa och Sessan med tvåbenta som gått fortsättningskurs tidigare på dagen.

Nu är det snart dax för Fixis massage innan John Blund kommer och sover ner hela familjen.

Ha en fin vårvecka alla bloggläsare!

6 kommentarer:

Susann , Lotus & Jojje sa...

Vilken härlig dag ni verkar ha haft ! valpgos o jakt träning kan det bli bättre :0)
Härliga bilder på de små !
Ha en skön vecka

Madelene sa...

Vad roligt att spanielsöket funkar för Fixa!! Ja jakt är verkligen hennes grej!! Bra va, Per?? :)
Tack för besöket Elin!! Alltid trevligt!! Vilken tur du har med dina brillor!! :D Per - häng med till öa nästa gång.. vi saknar dig!! :)

Majsan sa...

Bra kämpat Per & Fixan.... Dags att börja planera inför höstens grundprov.... Skall bli kul att få se något litet smakprov från er träning när vi ses någon gång. Kanske kunde vi starta vår två duktiga hundar på samma jaktprov i höst :) Fortsätt kämpa, träning ger färdighet!
Majsan & Fieldgänget!

Unknown sa...

Fixa är en smart och duktig tjej! Hon skulle säkert klara "solglasögon-sök" utan problem :)!Vilka ljuvliga valpbilder!!! De ser mega-gosiga ut :)!!! Rara och vackra Irma, vilken fin mamma hon är! Hoppas ni får en bra dag och att solen lyser över västkusten också!Kram från oss i Trosa!

Lena & lapptussarna sa...

Vad kul att Per & Fixa är så duktiga och nöjda med kursdagen !
Ohhhhh.....valparna är så ljuvliga.
Det är alltid lika gott med årets första grill middag ute.

Elin du passade inte på att bada när du var på Rörö? ;0)

Anki sa...

Spanielsök?! Jag är ett frågetecken, vad är det? Tur att du fick kameran med dig både dit och tillbaka, börjar ana en begynnande glömska där Elin *asg* Tur att du fick tillbaka solglasögonen, TVÅ ggr!*flinar* Lycka till med vant och glasögon söket =O)

Kram

Skicka en kommentar