tisdag 28 april 2009

Dundrande kantarell

Det började att ösregna när vi skulle träna igår, matte och Fixa. Vi kom inte ens nedanför trappan inna det öste ned så matte vände in och tog på regnkläder och sedan ut i parken där vi skulle träna kantarellsök och gnugga på sittmarkering, vilket tidigare under veckan gått sisådär vid träning. Men igår då gjorde Fixa sittkommandon klockrent, inte bara en gång utan flera ute i ösregnet. Konstigt nog var vi ensamna ute. Undrar varför? Efter kort rastningspaus och nytt fint sök så var det dax igen. Men när Fixa nu sökte efter sin kantarell SÅ SMALL det till och DUNDRADE!!!! Blixtrade gjorde det med! Första åskvädret för säsongen och Fixa som var lös blev rädd, åskrädd som hon är. Matte kallade in Fixa som kom och efter lugnat Fixa något så gick vi in. Inga gulle-gull grejer utan mer sitt och försöka få henne gå ok i koppel hem.
Idag var det fortsättning på kantarellkursen och Fixa verkade inte berörd av sin dundrande kantarell från gårdagen utan började bra för att därefter ha en svacka när hon fick leta två kantareller. Det är ibland svårt för matte och husse att vara ense när Fixa tränar båda tvåbenta för det är ju lättare att kunna allt när man tittar på än att göra själv; hmm. I slutet av träningen så gick det mycket bra och Fixa hon var duktig igen:) Roligt Duktig tös! Det märks att hon gillar att jobba men har även blivit lite bättre på att slappna av i pauserna. Det är med en duktig  dansk-svensk Gårdshund, Arven heter hon. Hon har mer erfarenhet än de andra hundarna och tränar fint med sin matte. För vardagsträning har matte köpt Cannycollarhalsband och ökat träning för att träna på så att Fixa skall gå fint i koppel även när det finns roliga störningsmoment i närheten. Förhoppningsvis "knäcker vi koden" snart! Som svar på frågor: Anki: nej just när kortet togs hade inte Fixa och Lova hittat på bus men de är bra på att busa ihop dessa fieldtöser.Lena: jo, att matte var ute och vadade vid vattenapporteringen berodde på att Fixa helst inte velat simma tidigare och att husse frös för mycket om sina ben(han vill helst ha minst 20, nej 22 grader varmt i vattnet innan han går i).
Ha en bra kväll!

5 kommentarer:

Anki, Rut och Kanel sa...

Men det var ju typiskt att det skulle braka loss från himlen när ni var ute och hon var lös. Skönt att det inte påverkade dagens träning, hon kanske rent av kan börja förknippa dundrandet med något positivt *optimist är jag*
Vilket trevligt sällskap Fixa har på kursen *inte alls partisk*, kanske Arven delar med sig om ett och annat tips=O)

Anki

Lena & lapptussarna sa...

Skönt att det inte blev några men av dundrande kantarellerna!

Jag kan varmt rekommendera spikmattan! Jag har kronisk värk i ryggen och mattan hjälper jätte mycket, hur märkligt det än låter.
Det gör ont när man lägger sig på den men det onda liksom tonar bort.....svårt att förklara!
Ha de gott!

Madelene sa...

Dunderkantareller har vi inte hört talas om tidigare men allt fixar Fixan!! :) Hoppas att hon vänjer sig vid oväder.. eller kanske rättare sagt.. Hoppas att vi slipper oväder den här sommaren!! :D

Susann, Lotus & Jojje sa...

oj har ni åska redan ! va härligt :0) luften blir så klar o frisk då. Hoppas att Fixan inte förknippar dunder o brak med träning. Ni är så duktiga på att träna eran field tjej ! hon är kanon, en riktig pärla. Sen har hon tur att ha sådana engagerade husse o matte som håller på o utmanar henne med diverse saker. Skickar här en lycka till kram till det fortsatta tränandet.

Unknown sa...

Vad mycket ni har hunnit göra i veckan! Jag har inte hängt med i bloggandet och får inte prenumerationen på din blogg att fungera i g-mail. Tur att Fixa har bra nerver och inte blir åskrädd men otur att det kom precis när ni var ute och tränade. Härliga valpbilder i förra bloggen :)! Ha en skön Valborg och Första Maj! hälsar alla vi i Trosa.

Skicka en kommentar