söndag 26 april 2009

41 cm

Igår var vi hos familjen Rybergs på Rörö. Matte tittade på valparna och husse var ute med Nils och fiskade havsöring. Två stycken drog de upp. Nils fick en fin öring på 51 cm och husse fick en öring på 41 cm. Husses öring fick simma tillbaka i havet eftersom de måste vara minst 45 cm för att få behållas.


Bild på fotätande Field.

Husse med en gosig valp.

Fixas mamma Frosty myser med Nils.

Nellie dirigerar hundkören.

Bästisarna Lova och Fixa.

Idag har vi haft examination på jaktkursen. På platsen där vi skulle hålla till så mötte vi fortstättningsgruppen där Fixas pappa Moses och bror Noa är med. Idag hade både Moses och Noa apporterat i vattnet!!!! Detta satte ju lite press på oss :) För att få igång hundarna så startade vi med linjetag och Fixa var totalt ointresserad av att apportera idag. Hon sprang fram till dummyn nosade på den men sedan så fanns det annat som var viktigare. Vi fortsatte ner till vattnet och vattenapporterade. När det var Fixas tur så ökade intresset för dummyn. Fixa verkar tycka det är roligare att apporera i vattnet är på land. Fixa hämtade faktiskt dummyn :) men hon ville inte simma när dummyn hamnade för långt ut. Detta löstes genom att matte fick ta på sig kortbyxor och vada ut i vattnet och "hjälpa" Fixa ut på lite djupare vatten och då både simmade och apporterade hon in dummyn !!!


Fixa och husse tittar på andra apportörer.

Apporterande Golden Retreiver (Allie)

Apporterande Springer Spaniel (Kuling)

Husse påväg ut för att svalka fötterna.

Apporterande Fixa!!!

Helt plötsligt så spontanapporterade Fixa en pinne.

Fixa i knät på husse.

Tvåbenta fick diplom och tips om hur vi skall fortsätta att träna framöver. Fixa fick sitt varma täcke på sig efter vattenapporteringen. Hemma igen fick både Fixa och matte duscha, Fixa för att hon var lortig och matte för att få upp värmen. Efter det åt vi kyckling och Fixa hon fick lite kyckling hon med. Är det examensdag så är det:)

Ha en fin Valborgsvecka allihopa!

6 kommentarer:

Majsan sa...

Bra kämpat.... bara att fortsätta traggla apporteringen ;)

Majsan

Madelene sa...

Grattis till lyckade vattenapporteringar!! :)
Fina bilder!! Ser verkligen ut som om Nellie dirigerar hundkören!! :D
Ha en fin vecka ni med!

Anki sa...

Både valpgos, bästis bus och apportering samt fiske....Alla nöjda nu då!? *skrattar* Nja, kankse inte du Elin, men om du vadat ut till Fixa så hade du också fått gjort något du gillar, bada när ingen annan kan *fryser och hackar tänder bara av tanken*
Ser gosigt ut för Fixa när hon avslutar hos husse i hans knä...Men hade Fixa och Lova hittat på bus där uppe? De ser nämligen så skuldiga ut, båda två *Nääää, vi har inte gjort nåt!*

Kram

Karin Ella och Smilla sa...

Va duktiga ni är och vad söta Lova och Fixa är tillsammans.

Lena & lapptussarna sa...

Vilken toppen helg ni haft alla tre.
Förstår inte hur du kan komma i vattnet nu, Elin?
Duktiga är ni allafall.
Skulle behöva bara en liten gnutta av all energi ni har=0)
Kram

Susann, Lotus & Jojje sa...

Härliga bilder på apporterande hundar. Visst är det jättekul med jakt träning ?
Ha en skön vecka

Skicka en kommentar