tisdag 14 april 2009

Kantarellkurs del 2.

Husse hämtade Fixa lite tidigare på dagis idag för att åka hem och vila ett tag innan det var dax att åka till kantarellkursen. Fixa blev glad när hon såg dagisfröken och flera hundar utomhus och hade gärna velat leka med dem men ikväll var det träning i kantarellsök. Hundarna är på olika nivå i att ha tränat sök tidigare och Fixa får sägas höra till nybörjarna och får därför träna på kortare avstånd och med "laddad kantarell". "Laddad kantarell" är viktigt att lägga till i var hunds ordlista enligt Fixa, för det betyder att det ligger en god godis brevid kantarellen som hunden får äta när den hittat kantarellen! Hon är mycket läraktig så Fixa är en duktig nybörjare. Kameran var hemma idag så det fick bli bilder tagna med mobiltelefon.

Husse är med och ser när Fixa hittat "sin" kantarell.

Fixa och husse arbetar.
 
Fixa har två tvåbenta att lära men hon tyckte nog att de skötte sig ganska bra idag. Vi fick även lära att lägga in sittkommando så nu blir det som en serie moment att göra för Fixa: söka fram kantarellen, äta sin godis som ligger brevid svampen och därefter sätta sig "sittmarkera" och för detta får hon också en godis= det blir 2 extra goa godisar till Fixa per kantarell!!! Vilken världsbäst kurs, enligt Fixa!


Fixa har hittat sin kanterell. Husse stegar fram för att hinna träna Fixa att "sittmarkera". Det är mycket för tvåbeningarna och Fixa att hålla ordning på så det är hjärngympa för alla tre :D

Matte hälsar till Lena att det räcker med bad en gång/helg till en början. Gäller ju att se att en klarar av plurret och mår bra efteråt. Det blir kortare arbetsvecka denna veckan! Det är redan onsdag i morgon och på fredag får vi besök, det ser vi fram emot! Ha det gott allihopa!

5 kommentarer:

Lena & lapptussarna sa...

Jag tycker du är en jättetuff brud som badar nu, Elin =0)
Charlie & Ennio skulle stortrivas på kantarell kursen, kanske något att fundera över här hemma!

Visst är det skönt att det är en kort vecka!
Ha de gott!

Lova sa...

Det verkar kul med kantarell - godiskurs!!! Jag vill också prova!!

Susann, Lotus & Jojje sa...

Vilken rolig kurs ni har hittat ! tyvärr så finns det ingen sån här oppe :0) ni kanske kan visa på specialen om ni ska dit ?
Kram

Anki sa...

Vilken kurs! Hur lätt som helst att lura av husse godis tänker säkert Fixa :) Visst är det så Elin att det är mer för de två benta att hålla ordning på än vad hunden har....Därför tänker jag ofta att det är ett under att dogsen fattar vad vi vill när vi knappt fattar själv *asg*
Kram

Unknown sa...

Laddad kantarell låter spännande :)! Vad många goda maträtter ni kan göra nu tack vare Fixa! Och ni har aldrig brist på kantareller! Undrar vad denna fantastiska Field kommer att lära sig härnäst? Många kramar till Fixa som fixar det mesta!!! Kram till husse och matte oxå, från oss i Trosa!

Skicka en kommentar