tisdag 13 januari 2009

Vart är mackan?

I morse hade husse gjort en stor smaskig ostmacka till matte innan han gick till jobbet. Matte stod i duschen när husse gick och när hon dusachat klart och skulle käka frukost så ringde hon till husse. 

-Vart lade du min ostsmörgås som du gjorde till mig, frågade matte? 
-Den ligger kvar på skärbrädan, sade husse. 
-Det finns ingen smörgås där, sade matte. 
-Då vet jag inte vart den är, sade husse.
-Du gjorde väl en smörgås till mig, sade matte surt.
-Ja, det gjorde jag OCH jag lät den ligga på skärbrädan, svarade husse tillbaka.

Matte och husse tror att det finns en tjuv bland oss ... Det finns ju inga fällande bevis men vissa indicier pekar på 15-månadershunden.

Fixa och matte var iväg på en ringträningskurs ikväll. Det är på ett nytt ställe som öppnat endast 700 meter från där vi bor, med en inomhushall (skönt nu på vintern). Fixa hittade snabbt nya kompisar, en mops som hette Hulda, en dansk-svensk gårdshund som hette Jaeger samt en dvärgpinscher som hette Boris. Fixa skötte sig exemplariskt, vad gör man inte för lite kalkonkorv.

Massagen går bättre och bättre, Fixa vet vad det handlar om nu  för hon lägger sig på filten och somnar ganska snabbt när man börjat massera. Både matte och husse tycker att det redan märks skillnad på hur spända Fixas muskler är så massagen verkar ge resultat.

Ha det bäst!

5 kommentarer:

Anonym sa...

åhhh...dessa underbara unghundar. Tänk vad duktiga de är på att "trolla" bort saker... vips så är mackan borta. Sådant känner man igen ;)

Ha det gott!
Majsan & fieldgänget

Anonym sa...

Hmm.. du går i mina spår min dotter!!! Jag har finslipat i många år på tekniken att utan att lämna sår ta hand om det som de tvåbenta lämnat efter sig!! Egentligen ska de vara tacksamma att någon håller ordning!! ;)

Anonym sa...

Hi hi vilken trollkonstnär hon är eran Fixa !
Zilas som bor på övervåningen här är oxå specialist på att få mat att försvinna :0)
Va skönt att kunna ha inomhusträning!
Ha det gott!!!!

Anonym sa...

Låter som Charlie....han är också jätte duktig på att stjäla mat som står framme.

Ha de!

Anonym sa...

Det är skönt med inomhus träning nu vid denna årstiden, päls el inte=o) Hmmmm, jag tror nog oxå ni har en tjuv ibland er....men det blir förståss svårt att bevisa det. Kan oxå vara husse som far med osanning=o)

Kram

Skicka en kommentar