söndag 11 januari 2009

FMH Röröavdelningen

Klockan 6:10 i morse ringde väckarklockan hos oss. Vi var tvungna att ta 7:10-färjan från Lilla Varholmen för att hinna med 7:50-färjan från Burö. På Rörö mötte Madelene och Frosty oss och vi promenerade ut i Rörös naturreservat. Det var rejält blåsigt och kallt så det var tur vi hade rejält varma kläder på oss. Efter att vi gått en bit så kommer det en svart skugga bakom oss - det var Misa som tröttnat på att inte få följa med och helt enkelt hoppat över staketet. Man kan ju inte missa en promenad är Misas devis. Det blev som sagt en blåsig promenad med mycket hundprat. Efter promenaden så var det dags för fika och ännu mer hundprat. Bilderna som togs kunde säkert varit av bättre kvalitet men det var så mörkt att det var svårt att få rätt inställningar. Maskinisterna skulle nog behöva gå en fotokurs.


Madelene, husse och Misa, Frosty samt Fixa
Vågorna slår in mot stranden
Mer vågor
En mås som utnyttjar den starka vinden
Maxfield Frosty Morning i profil
Frosty vänder andra kinden till
Mamma Frosty (hö) och dotter Fixa (vä)
Mor och dotter igen
Fixa har stannat upp . kommer ni eller?
Observera de två fågelstrecken bakom Elin och Madelene.


Efter promenad och bus så är Fixa trött och sover i soffan, det är snart dags för hennes massage. Vi är inte ett dugg avundsjuka på Nils som åker upp mot nordnorge med fiskebåten ikväll när det ska blåsa ca 25 m/s. Vi värmer istället choklad och njuter av i soffan när vi tittar på tv. Ha en skön kväll och en god start på veckan!

8 kommentarer:

Anonym sa...

:D Så ni är inte sugna på en båttur i kväll?? Hihi!! Inte jag heller... som tur är så ringde skepparen och sa att de avvaktar lite bättre väder och åker ut i morgon i stället. Puuh!! Alltid oroligt för mig här hemma när Nils är ute till havs i dålig väderlek.
Hundarna sover gott i soffan här med!! Misa verkar extra nöjd... ;)

kingbrant sa...

Vad frisk och härligt det ser ut med promenad i naturreservatet.

Unknown sa...

Jag tycker att maskinisten har lyckats riktigt bra med att fånga oväder, människor och vovvar på bild :). Man kan ana saltstänket från vågorna och vinden. Förstår att Fixa är trött efter utflykten. Önskar er en fortsatt mysig söndagskväll!

Anonym sa...

Tycker att ni fick till jättefina bilder.
Härlig, frisk promenad är inte heller fel speciellt när det är Fmh efteråt!
Ha en fortsatt trevlig söndag!

Anonym sa...

Jag tyckte bilderna var jätte bra! Fast det är kallt och blåsigt så ser det underbart ut på er runda, förstår att Misa inte vill missa det=o) Ni kunde satt på er stegräknare och lagt in på FMHs sida och varit med och tävlat om vandringspriset!!!!!*uppmanar* Era resultat läggs samman, det är inte så att man måste promenera och fika tillsammans för att få räkna poängen.Tror att om man är fler än två i varje grupp så är det de två bästa resultaten som räknas samman. Fundera på att sätta stegräknaren på Rut...hon springer ju mest hela tiden*flinar*

Ha det bäst!!

Anonym sa...

Det ser minst sagt ruggigt ut på er promenad men fina bilder!! Kul att se några på mamma Frosty också! Ha en bra vecka önskar Emeli & brorsan Tudor!

Anonym sa...

Härliga "blåsiga" bilder på både fyrbeningar o tvåbeningar! Härligt att träffas o prata o fika o bara njuta av en promenad tillsammans med hundarna.
Ha det gott !!!

Leif sa...

Härliga bilder, det var onekligen blåsigt i Söndags, det är en annan sorts vinter på västkusten. Det är nog lika kallt som i Umeå fast temperaturen är högre. När jag ser bilderna på havet, så får jag den där känslan av respekt för naturen, och hur små vi två och fyrbeningar är när naturens krafter sätter in.

Skicka en kommentar