lördag 17 januari 2009

Kungliga hundar

Lördagen har vi spenderat på Kungliga hundar där Fixa och tre Rhodesian Ridgebacks startade sin inkallningskurs. Vi har ju gått inkallningskurs innan och även tränat men just inkallningsträning kan man aldrig få för mycket av. Fördelen med Kungliga hundar är att de har en inomhushall med konstgräs vilket är skönt nu på vintern när det blåser kallt ute. Det är ju en grym skillnad i storlek och massa mellan en Fieldis och en Ridgeback men det hindrar inte Fixa från att busa, hon struntar totalt i storlek på hundkompis. Tåkigt nog så fick hon inte busa idag utan det var träning som gällde men å andra sidan så bjöds det ju på goda och roliga belöningar, det gillar Fixa. Tvåbenta tycker kursen var jättebra och ser fram mot nästa tillfälle (då ska vi vara ute i kylan :) ). Det märks att vi tränat med Fixa och det var mycket stolta tvåbenta när Fixa klarade inkallningarna med olika störningar. Nu ska vi träna vidare på läxan vi fick av instruktörerna Elsa och Shadi som för övrigt hade med sina hundar, två golden och en ursöt jaktspringer som heter Mini. Träningspasset var nog i längsta laget för Fixa som i slutet hade mycket svårt att koppla av , hon satt och kvitttrade under sista teoripasset så att alla skulle höra hur synd det var om henne. Matte och husse satt ju 10 meter bort ...

Instruktioner inför en övning.
Fixa slappar i väntan på sin tur.
Ludde, Diesel och Mini (i buren)
Matte med två busfrön
Två Ridgebackkillar väntar på sin tur.

Nu ska vi ta det lugnt resten av dagen och Fixa ska få sin dagliga massage. Ha det bra alla bloggläsare!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad trevligt ni har haft det på kurs! :)
Skönt att det fungerar så bra! Träning ger resultat.
Ha en fortsatt skön helg!!

kingbrant sa...

Vilken bra kurs och vad bra träning. Det skulle jag och Smilla behöva gå. Måste kolla upp om det finns något liknande i Norrköping. Ha det gott.

Anonym sa...

Halloj!!!
Inkallning skulle vi behöva träna lite på nu igen när poletten verkar ha trilla ner på en viss field herre :0) Inte lätt med skenande hormoner :0).
Skönt att ha inomhus träning. Vi har möjlighet att träna i ridhus men det är ju nästan kallare än utomhus, brr.
Ha det gott!

Elsa, Ludde & Diesel sa...

Vad kul att ni gillade kursen! Ser fram emot att träffa er nästa gång och lycka till med träningen!

Anonym sa...

Vad skönt att få träna inkallning inomhus!
Vad kul att ni gillar kursen!
Ha de gott!

Anonym sa...

Ni hittar på så mkt roligt, blir helt inspirerad ju=o) Hoppas på att jag ska komma med på stretch kurs (ett tilfälle) så jag kan lära mig lite Rut hantering*s* Vad härligt med konstgräs och allt...synd att det inte blev någon lek, men gottis är ju inte så illa det heller förstås. Klart ni skulle vara stolta över Fixa, hon är ju super duktig!

Kram

Anonym sa...

Halloj!
Vad kul att det går så bra på kursen. Nu är tentaperioden över så nu kommer jag att vara lite mer kontaktbar...*L*
Jag såg en super duper kurs för er och Fixa som hade passat perfa för hennes jaktträning. Läs mer på Elsas hemsida nordharna.se, trots att det är en retrieverkurs får spaniels vara med...sprid gärna infon vidare om ni har några kompisar som är intresserade.
Kram
Cicci & Dexter

Shadi sa...

Hej

Vilken fin blogg fixa har, underbara bilder på henne :)

Kul att ni gillade kursen

/Shadi

Skicka en kommentar