lördag 10 maj 2008

I Gustav Vasas (tass) spår

Sommarvädret fortsätter:)

I dag har vi varit på Field träff för område Väster. Vi höll till i närheten av Hofnäs Herrgård sydost om Borås. Där var det verkligen fint ute på näset. Marie-Louise Sahlén och Jessica Snygg-Andersson som höll i dagen berättade bland annat att Gustav Vasa på sin tid hade hållit till i trakten och från området kom hans tredje fru, Stenbock. Royalister får ursäkta men dagens blogg kommer mest att handla om Field Spaniel träffen.

Matte och husse fixade*hihi* matsäck och packade väskor på morgonen. Fixa blev nyfiken och ville vara med och se så att hon inte skulle glömmas hemma utan få följa med hon också. Vi skall vara borta en dag och har en hel kasse med fika!, sa husse. Tur var väl det för det var nog bara 2 bullar som åkte med hem tillbaka till Göteborg. Resten av maten var uppäten.


Med på dagens träff var det 12 Field Spaniels och en Finländsk Lapphund samt medföljande tvåbenta. Hundarna fick svalka sig i sjön med bad och bus.
Här kommer bilder från dagen. Hundnamnen skrivs som det hundarna kallas för.

Fixa, Noa och pappa Moses i vattnet tillsammans med Harriet, Mats och husse.



Mormor Molly och Fixa svalkar sig i sjön.

Vi gick en fin hundpromenad i området. Det är mycket ädel lövskog i området. Fixa drog i kopplet och husse tyckte att matte kunde ta Fixa. Men matte hade redan en hund i koppel. Mamma Frosty som hon fick låna av Madelene och Nils. Husse bytte så han tog Frosty och Fixa fick gå med matte. Matte fick några tips på vägen från Majsan och fick låna ett helstryps koppel. När husse nästa gång ( han gick längre bak i gruppen) såg Fixa och matte gå undrade han vad som hänt. Magiska fingrar, sa matte och log;) Fixa gick nämligen mycket bättre i koppel-det kändes som att vara ute och gå med en annan hund. Trevligt sällskap och fint väder gjorde det hela ännu bättre.
Efter promenaden var det dags för fika.

Korvgrillning och fika i gröngräset. Matsäcken smakade bra.


Madelene och Elina med hundarna Frosty (Fixas mamma), Molly, Misa och Irma.


Marie-Louise Sahlén och Malte visade hur vattenapportering går till. Malte är på väg ut till dummien.


Malte är framme vid dummien.


Malte simmar in med dummien.


Duktiga Malte transporterar in dummien till land.





Fixa och matte tränar vattenapportering. I bakgrunden är brorsan Noa med matte Harriet.


Fixa bär upp dummien på land.




Fixa lämnar dummien nästa framme vid målet, vilket var hos Marie-Louise. Fixa var duktig för att träna vattenapportering för första gången, tyckte matte.




Doris och Marie-Louise tränar vattenapportering. Elina och Nellie tittar på.


Husse som tycker det är obehagligt med ormar tog kort på en snok? som kom simmande långt ut i vattnet efter vattenapporteringen.


Fina Fixan blöt efter bad och apporteringsträning i vatten.


Vi har haft en till kanondag. Tack för trevlig dag! hälsar Fixa och tvåbenta.


Här hemma har dammsugaren motionerats men nu vi tar det lugnt och slappar. I morgon skall vi åka till Larv på Fixas första officiella utställning. Hon är ensam som valp i Field Spaniel. Känns bra att känna till de andra Field tjejerna som skall ställas ut. Det är Alice, Doris och Siri(tre systrar) och trevliga tvåbenta har de med. Hundkompisarna Ammie och Ella skall också med till Larv. Ammie går i veteranklass och gillar utställningar. Ella har ett cert kvar innan hon blir champion (champinjon skojar husse). Så håll alla tassar och tummar för att det går bra för oss i morgon.

Ha en fortsatt trevlig helg allihopa! >:D<

5 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med....vilken kanondag. Och vilken duktig liten tjej ni har. Att från vattentvekan till att "kasta" sig ut (nästan) och ta dummy...WOW. Något att jobba med det, kul!

Vilken tur eran dammsugare har som får motion då och då...här hemma "vilar" vi i form =)

Vi ses i morgon...

Anonym sa...

Visst hade vi det härligt idag!! :D
Alla bilder visar ju på det också! Jättefina!
Fixan är väl i valpklass i morgon också? Det är väl inte förrän i nästa månad som hon blir nio månader och därmed i officiell klass? Eller har jag fel?? Hur som helst håller vi alla tummar och tår för er att det blir BIR och HP för Fixan i sin klass imorgon!!!
Kram!

Anonym sa...

Nu har jag läst på lite här, en del inlägg jag missat nu när jag haft lite data ledigt=) Måste säga att jag tycker du skriver trevligt och lättsamt, kommer på mig själv med att sitta och ra på smilbanden med jämna mellanrum! Vad kul att ni bokat semestern, verkar vara ett härligt ställe och hundvänligt. Och vilken härlig dag ni fick vid stranden sen då! Tänk att matte vågade bada, måste varit kallt. Det dröjer nog inte länge föränn Fixa gör er sällskap, att simma det Fixar hon*s*. Verkar vara en jätte härlig Field träff, med mkt innehåll. Vad roligt att Fixan kunde gå fint i koppel sen med hjälp av dina magiska fingrar =)...avslöja nu inte för husse. Hoppas det går bra på utställningen i larv, men varför skulle det inte göra det?! Hon är ju jättefin eran lilla fieldi.

Anonym sa...

Vad kul ni verkar ha haft på fieldfräffen :) Många härliga kort på snygga fieldar.
Vi håller tummarna för er i dag, lycka till !

Anonym sa...

Vilken underbar dag ni haft i den "kungliga miljön".
Fixa är duktig som vanligt=).

Lycka till på utställningen.

Skicka en kommentar