måndag 5 maj 2008

Alla katter är INTE snälla

Under mattes o Fixas promenad i eftermiddag så blev de attackerade av en katt. Vi har haft katten smygandes i området tidigare men den har hållt sig på avstånd men inte idag. Plötsligt började den helt oprovocerat att förfölja matte o Fixis för att sedan fräsande attackera Fixa! Matte som vanligtvis gillar djur väldigt mycket var mycket arg på denna...>:) katt. (Matte tänker många fula ord).Katter står just nu inte högt i kurs hos oss. Undrar hur Fixa kommer att göra nästa gång vi stöter på en katt?Första erfarenheten var ju hemsk - lömska djur.

Idag har Fixa för första gången varit inne
helt, i den bur som vi köpt. Den är tänkt bl.a. att kunna användas på utställningar. Med några köttbullar och levergodis och en lätt knuff i rumpan så satt Fixa i buren, nöjd med att ha golvet fullt av köttbullar. När vi tyckte tränat klart så satt Fixa kvar och funderade ... till slut så kom hon ut :)


Fixa provar sin bur. Det går att hitta köttbullar i den. Bra, tycker Fixa:)

Ha en fortsatt bra kväll!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars Fixis som råkar ut för en rabiat katt!! Såna finns!!! En arg katt har alla fördelar - många långa klor och en hund med stor känslig nos och ögon.. Det var nog en revirhävdande katt. Jag bodde granne med en sådan ett tag. Det var en siames - den blåste alltid upp sig och gick väsande-fräsande uppe på sin mur medan jag och Humlan gick på trottoaren bredvid.. Fixan lär sig nog - att en hund som springer - den kan man jaga. En katt som står still kanske man kan nosa på.. en som kommer emot en med krum rygg - då ska man fly!! :D
Hundgänget här säger: vi vill också ha en bur med köttbullar i!!!

Anonym sa...

Stackars Fixan och matte som fått en erfarenhet mer, nämligen att inte alla katter flyr, en del tycker tom att det är lika bra att ge sig på faran först =)Jag vet två katter som lurar i buskarna efter oskyldiga hundar att ge sig på, vet inte hur det kan bi så?!

Lena sa...

Vi har problemet hemma med en ilsken kissemisse! Vår katt attackerade Frodo första gången han kom hem till oss och sen dess är de bittra fiender. Vi har delat upp huset mellan hundar och katt och det fungerar bra. Däremot är våra vovvar inte arga på andra katter t.ex. Micke hos Kennel Accounts! De leker och gosar med honom för han gillar hundar :). Fixa kommer säkert också att se vilka katter som är fredligt inställda. Wow, bur med köttbullar!!! Varje vovves dröm!

Anonym sa...

Tussarna tycker att köttbullebur låter himla bra, sån vill dom oxå ha!
Arga katter är inte att leka med!

Anonym sa...

aj aj dessa retliga katter säger Lotus. Ena gången vill de gosa och nästa kan man få en box på nosen :(
Köttbullsburen låter härlig :) en sån vill Jojje & jag ha oxå!
Ha det bra Fixa Önskar Lotus & Jojje

Anonym sa...

Hej!
Tudor har inte träffat katter så många gånger men för några veckor sedan kom det en katt när vi höll på lasta av packning vid bryggan. Den hoppade in i i bagageutrymmet där Tudor sitter eftersom det stod öppet! Jag blev orolig och försökte få ut katten och Tudor stod helt blixtstilla! Katten verkade vara van vid hundar och kom tillbaka när vi stod på bryggan. Den gick fram och strök sig mot Tudor(!) och han blev väl så förvånad att han inte rörde sig ur fläcken! Hoppas Fixa träffar en sådan snäll katt nästa gång!!
Ja, vi har en flytväst till Tudor. Den är av märket Baltic storlek medium tror jag. Den fungerar bra och han brukar ha den när han simmar på djupt vatten från båten. Tudor var ingen badhund de första åren men hoppade i om man kastade ut en leksak eller om det var väldigt varmt men i år har han badat utan leksaker och det kan ju inte vara såå varmt i vattnet!
Hälsningar från Emeli & Tudor

Skicka en kommentar