söndag 25 maj 2008

Fixas första längre viltspår

Vi hade sovmorgon, lite i alla fall. Efter morgonpromenad och frukost körde vi ut till viltspårskursen, för avslutande dag. Husse följde med Fixa och matte ut i skogen idag:) Idag var det lite mer teori och vad tänka på och vi fick hjälpas åt att lägga spår, idag lite längre- Fixas var nog ca 300 meter med två vinklar och ett bloduppehåll på ca 5 meter. Husse och matte var sams när Fixas spår lades:) Vi hjälpte även till med att lägga andra spår och följa med och se när andra hundar spårade. Fixa fick sitta i bilen ett tag, för att inte ta ut sig ,genom att vilja busa med de andra hundarna hela tiden. Till en början berättade hon att hon inte ville vara själv i buren utan skulle vara med men efter det var Fixan duktig och lät i stort sett ingenting. Fixa fick vara med en stor del av dagen i alla fall så det blev nog alldeles lagom för henne, verkade det som. Det är kul att se när en hund tar upp ett spår och verkar att trivas med det. Oftast är det nosen i marken och svansen glatt viftande i luften :)

Husse lyssnar på teori och Fixa hittar en liten *not* pinne att tugga på.


Labrador retrivern Morris med matte får instruktioner av kursledare Millan innan de skall spåra.


Morris sitter fint kvar medan hans matte undersöker "skottplatsen".



Stolt Morris som bär på klöven som han hittat:)



Fixa och matte igång med vårt spår. Det är matte som snitslat, varje halvmeter enligt husse. Inte riktigt, men ett julgirlangspår såg det ut att vara ur människoperepektiv. Matte ville inte gå fel;) Fixa såg inga girlanger utan spårade med nosen i backen.



Viltspårets vinklar tog Fixa med näst intill perfektion:x stolt matte som nu litade mer på Fixa...



Matte gick längre bakom Fixa i linan. Ibland upp mot 4-5 meter bakom "Fixis/Fixan/Fina Fixan".



Fixa har spårat fram till "sin" klöv.



Stolt Fixa med sin rådjursklöv.


Fixas spårning gick mycket fint. Hon hade en bra hastighet och tyckte att det var roligt. Byta klöven mot köttbullar gick bra idag. Vi tog Fixa från klöven till köttbullar och då "försvann" rådjursklöven i samma veva. Det gick bra. Vädret har varit bra både igår och idag. Det är skönt att komma ut i skogen och spåra. Fokus ligger på här och nu och man kopplar av och har samtidigt roligt med sin hund. Som det ser ut nu är tanken att vi skall fortätta lägga spår för Fixa ibland.
Tack Millan för en mycket bra och rolig kurs, för både fyr- och tvåbenta!:)
Nu är det dax att prova säsongens första hemkokta rabarberkräm. Mums!
Ha en bra söndagskväll och en bra vecka!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis! Vad roligt att det fungerar så bra på spåret!! :D

Lena sa...

Vilken duktig tös Fixa är som spårar så bra!!! Skönt att vädret har varit till er fördel! Det kanske är mindre bra att lägga spår om det regnar? Uj, hemkokt rabarberkräm är jättegott! Ha en bra vecka!

Anonym sa...

Fixa verkar ha en riktig spårnos, jättebra aktivering och huvudträning för tvåbenta oxå :)

Anonym sa...

ÅHH vad roligt ni haft och vad duktig Fixa är på att spåra.
Alltid kul att vara ute i naturen och är vädret bra är det kanon.
Ha en fortsatt bra vecka!

Anonym sa...

Vilken rolig helg med viltspårskurs och kul att det gick så bra! Fina bilder också. Jag lyckas aldrig ta kort på kurser även om jag alltid har kameran med mig och tycker alltid det är lika tråkigt när jag kommer hem.
Ha en skön vecka i solen!

Skicka en kommentar