söndag 29 juni 2008

Utställning i Rottneros Park

I fredags kväll åkte vi upp till Arvika för att på lördagsmorgon gå upp lite efter klockan 7. Det var sovmorgon för matte men inte för de andra. Efter frukost och morgonpromenad åkte vi över Fryksdalshöjden till Rottneros Park och 'SSRK Värmlands' hundutställning. Det var ju bra väglag men matte hade beräknat att körningen skulle ta längre tid så vi var där i god tid innan det var dax för oss, om vi säger så. Mattes mamma följde med och såg på när Fixa gjorde juniordebut i utställningsringen. Det var en fin utställning inne i vackra Rottneros Park. Mattes mamma hann med att gå ned till Fryken och titta på fina blommor, byggnader och skulpturer i parken medan vi letade oss fram till ring 4, där Field Spaniels skulle ställas ut som sista ras efter Springer och Welsh Spaniels. Domare för dagen var Kari Haave och hon verkade bra och trevlig mot hundar och utställare. Efter en stund kom Maria Köhlström med dagens andra Field Spaniel som skulle ställas ut, Vätterbygdens Chocolate Chili, Freja som tävlade i öppen klass och hade ett cert kvar för att bli champion. Det var roligt att träffa Maria och prata hundar och annat, men mest hundprat blev det naturligtvis.


Fina Freja (Vätterbygdens Chocolate Chili).

Vädret växlade men vi hade inget regn under utställningen utan det var mer av med jackan när solen kom fram och på med jackan när solen gick i moln. I god tid innan det var dax för Fieldflickorna med förare att visa upp sig i ringen(husse gick med Fixa) så kom Harriet och Mats med Fixas pappa Moses och brorsan Noa för att heja på fieldtjejerna:) Roligt med hejarklack! Mer hundprat naturligtvis*hihi* och hundbus.


Harriet och Maria pratar hundar och mellan dem är Freja.


Fixas bror Noa och pappa Moses.


Fixan vilar och har det gôtt i en "sval" rabatt.


Freja och Fixa innan det var dax att gå in i utställningsringen.

Det gick bra för Fixa och husse i utställningsringen och domarn Kari Haave hon var snäll och trevlig att hälsa på. Fixa fick 1 med HP i sin juniordebut och bra kritik:)

Fixas kritik (klicka för läsbar bild)


Husse och Fixa ställer upp.


Husse och 'Fina Fixan' i ringen.

För Freja gick det jättebra och vi fick vara med när hon blev Champion! Grattis Maria och Freja!!!!


Freja och Maria visar hur man gör i utställningsringen:)


Freja och Maria står fint och blir bedömda av domarn Kari Haave.


Fina Freja, nybliven Champion. Många grattis från oss!

Karri Haave undrade varför inte Fixas pappa Moses ställdes ut. Hon tyckte att han var mycket fin ... Sedan var det dax för mer hundprat, fotografering och vi syns i Ransäter! innan de andra for hemåt och vi gick för att äta lunch.


Fyra fina Field Spaniels. Fixas bror Noa, pappa Moses, Fixa och championen Freja:)

Nästan framme vid bilen träffade vi en kvinna och hennes två år gamla Labrador retriver tik som hon haft i ett halvt år. Hunden var en omplaceringshund och hon var så snäll och trevlig. Fixa och retrivern busade och hade skoj en bra stund, innan de åkte hem och vi åkte vidare.Det roliga var att ingen av hundarna skällde på hela bustiden och båda verkade ha så skoj. Kameran var inte uppe när flickorna drack vatten brevid varandra, ur en dubbelskål men det såg så gulligt ut :X .Det var en mycket fin och rolig hundutställning i Rottneros Park.

På vägen tillbaka gjorde vi ett stopp i Sillegården, i Västra Ämtevik och fikade gott ute i trädgården. Vi hade FMH=fika med hund.Fixa var så duktig på att vara lugn när vi fikade goda "kakor/bakelser.

Sillegården ligger fint i Västra Ämtevik.


Goda kakor/bakelser.Matte fick glass till sin, vilket hon tycker är godare än grädde:)

När vi satt oss i bilen började det att regna och innan vi kom fram till Frykstalshöjden ösregnade det. Idag hade vi sovmorgon och sov till klockan 9! Vi firade mattes mamma idag, en vecka för tidigt. Det blev god fisk och Fixa fick vara med och smaka på den mycket smaskiga jordgubbstårtan med många jordgubbar på. Mums! tyckte vi alla. Veckorna som kommer skall Fixa "sommarjobba" på husses jobb för hunddagis är stängt. Till helgen skall Fixa vara hos en av mattes arbetskamrater i Mölndal på gos´helg, är det tänkt när husse och matte skall på Bruce Springsteen. Vi åker inte upp på Världshundutställningen i Stockholm i helgen men önskar er alla som skall dit en trevlig helg och Lycka till!!!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till Fixa, Per och Elin för fin kritik och lyckad utställning i helgen!! Hela resan verkar varit kanon!! Kul att ni också fick träffa Harriet och Mats med hundar!! Fina bilder som vanligt!
Ha en skön vecka!!!!

Anonym sa...

Grattis till bra kritik och en lyckad utställning:0)
Skön minisemester verkar ni ha haft oxå! Jättefina bilder!
Ha en skön vecka :0)

Anonym sa...

Jätte Grattis till Fixa, husse och matte.
Ha en fortsatt bra vecka!

Skicka en kommentar