måndag 9 juni 2008

Fixas första Värmlandsäventyr

Torsdag eftermiddag tränade Fixa miljöträning tillsammans med matte i Nya Allen i Göteborg. Vi hittade en parkbänk som vi hade som bas. Det var första gången som Fixa såg och hörde studenter på bilar och lastbilsflak som skrek och sjöng. Efter en stund fick vi sällskap på bänken av en herre som hade haft Leonbergerhundar för några år sedan. Fixa blev även uppvaktad av en irländsk setterhane . Fixa körde den vanliga hälsningsfrasen-reserverad och när det var fritt fram så försökte hon att få honom att leka. Men nej, det blev inte så mycket lek utan killen gnydde och när hans matte och han gick iväg så kissade han på närmsta papperskorg för att markera sitt revir. Matte blev avlöst av husse som tog med sig Fixa och åkte hem och packade bilen medan matte fick sätta sig hos frisören och bli ompysslad.
Det var mycket helgtrafik men Fixa sov i sin bur och matte och husse pratade i framsätet så resan gick ganska bra. När vi sent kom fram till Arvika så gick husse och Fixa o lade sig rätt snart och matte tog obligatoriska sena kvällsteet. Fixa får ligga i sängen när vi är bortresta så hon har sovit i våra sängar hela helgen.
På fredag morgon packade vi om och köpte med oss mat, innan vi begav oss ut i Glaskogen. Några mil att åka, varav sista biten är på skogsväg-rakt ut i vildmarken:) På vägen ut såg vi en Kungsörn - de är mäktiga och har på andra ställen i Värmland tagit taxar så vi ville inte att den skulle komma för nära Fixa. Efter att ha parkerat bilen och lossat packningen gick vi genom skogen ned till sjön. På stigen såg matte en huggorm, utom räckhåll för Fixa. Vi packade ned saker och oss själva i ekan och matte fick ro ut på sjön. Det var första gången som Fixa var i en eka. Tidigare båtkontakt har varit bilfärjorna i Göteborgs norra skärgård. Fixa hade på sig sin flytväst som passade bra. Hon var så nyfiken i ekan och ville inte sitta still-det var ju så mycket att undersöka.



Fixa i sin fina flytväst.

Mattes föräldrar har stuga på en holme i en skogssjö och det var dit som matte rodde. Stugan har ingen el och vatten får man ta med sig eller ta i sjön. Efter att ha säkrat holmen så att det inte fanns några fåglar och djur inom räckhåll för Fixa, så fick hon springa lös. Jippi!, verkade Fixa tänka. Till en början höll hon sig nära oss men efter hand så blev hon mer självständig. Vi blåste i visselpipan när vi ville att hon skulle komma och hon kom på varenda inkallning:X duktig tjej!



Fixa spanar ut över sjön mot fastlandet.


Fixa i vassen-till vänster om lilla jollen.


Fixa i vassen.


-Här trivs jag, verkar Fixa tänka.


Vilopaus på berget.


Storlommar i sjön.


Fin utsikt från utedasset :)

Det var jättevarmt så till och med husse badade. Fixa gillar att vara i vatten-så länge som hon bottnar. Hon går i själv och hämtar sin dummy om den inte är på för djupt vatten, för då får det vara, än så länge.



Fixa gillar att vara i vattnet.


Närbild Fixa.


Fina Fixa dricker ur den stora vattenskålen:)

Vi sov över i stugan och åt frukost, o morgondopp för matte innan vi åter tog ekan in till fastlandet. Fixa var lugnare på holmen på lördagen och även i ekan, då mer van.



Fixa och husse har det gôtt i ekan.

Sedan åkte vi vidare till Säffle och husses föräldrar bjöd på grillat på kvällen. Fixa fick pannbiff iblandat i sin hundmat, så hon hade fest, hon med. Vi sov i husses farmors stuga natten till söndagen och vildmarksuppladdning var bra för Fixa blev ju BIR-valp på söndagens utställning i Vänersborg.

Fixan tackar för alla grattisönskningar!

Ha en trevlig vecka alla bloggläsare!


8 kommentarer:

Anonym sa...

Oh, Fixa verkar trivas vid och i sin stora vattenskål!! :D
Härligt ni haft det i helgen! Låter mysigt med en egen liten holme att vara på..

Anonym sa...

Hej!
Tudor tackar för grattishälsning! Ska försöka få in några bilder från födelsedagen i bloggen idag. Vilka fina bilder och vad mysigt ni verkar ha haft det i helgen! Fin Fixa var i flytväst, det är exakt en sådan Tudor har. Grattis till BIR-valpen! Ha en skön vecka!/ Emeli & Tudor

Anonym sa...

Vilken underbar helg.
Springa lös och ledig på en egen ö låter så fantastiskt härligt.

Ha de bra!

Anonym sa...

Amen vad mysigt ni har haft det!!! Sitter här och önskar att jag också hade tillggång till en egen liten ö.....lyckliga Fixa! Hon är så söt i sin flytväst //Kram Anki

Anonym sa...

Härliga sommarbilder på Fixa :0)
Grattis till det fina resultatet!
Hon är en sådan fin tjej eran Fixa.
Ha en fortsatt bra vecka!

Anonym sa...

Värsta invasion av fieldar i den trakten i helgen =) Doris med medhängd familj var och hälsade på släktingar i Svanskog i helgen... Så många fieldar i dessa trakter var ett tag sedan. Grattis igen till seger i Vänersborg, till helgen är det 11 fieldar i Gränna, skall ni dit?

Ha det gott....

Unknown sa...

Hej,
Så skönt det ser ut - och en så'n lyx att ha en alldeles egen badbalja av bautaformat! Säg bara till om ni vill att Ammie & Ella skall visa Fixan hur man gör när tassarna inte längre når botten ;-).

Vi ser fram emot vår lilla resa till helgen. Det kommer att gå superbra och vi kommer säkert att ha jättetrevligt!

Kramar från eLisa och Ella

Fixa sa...

eLisa: Ammie o Ella får gärna visa Fixa hur man badar och tycker det är kul på djupare vatten.
Majsan: nej vi skall inte till Gränna i helgen-vi skall på tjejutflykt för fyr- och tvåbenta:) Lycka till i Gränna!

Skicka en kommentar