fredag 12 juni 2009

Crepes till frukost

Idag fortsatte matte och husse att förundras över hur lätt det är att resa med hund i Frankrike. Överallt (inte i poolen på hotellet) kan Fixa vara med, perfekt för Fixis. Till frukost på hotellet imorse åt givetvis Fixa crepes, är man hund på semester i Frankrike så är man :) på väg mot Avignon stannade vi på McDonalds. Inga problem att ta hunden med sig bara de är kopplade. Det blir många motorvägsmil i bilen men med klimatanläggning och tonade rutor så har Fixa det skönt bak i sin bur och sover gott. Idag har vi haft ungefär 30 grader varmt och sol. Det blir stopp här och där med korta utflykter då värmen tar på både tvåbenta och fyrbent. Stopp blev det i Valrhona där tvåbenta handlade lite choklad, vi stannar nog där på vägen hem också. Kultur fick vi i Orange där vi besökte en vacker och den från romarriket bäst bevarade amfiteatrar samt en välbevarad triumfbåge som givetvis var inklädd i byggnadsställningar och under reparation. Fixa tyckte inte det var så intressant utan flörtade med en blandraskille utanför en glassbar. på flera ställen och bl.a. i Orange så får Fixa många blickar och fransoserna berömmer henne, idag var det en dam som tyckte mkt om hennes blanka päls. Undrar hur många Fieldar det bor i Frankrike. Nu har vi tagit in på hotell i Avignon där matte poolat med Fixa och husse som badvakter, den ena vakten mer pipig än den andra. Imorgon har vi bara en timmas resa till huset vi hyrt i Camargue. Det ska bli skönt att slippa motorvägslunken och lunka ner i poolen eller medelhavet istället. Ha en trevlig helg. Au revoir!

5 kommentarer:

Madelene sa...

Så härligt det låter!! Så varmt och skönt ni har det! :) Här är sommarvärmen borta och det är kyligt. Det har regnat i ett par dagar.. huu. Ha det underbart även fortsättningsvis!!
Kram!

Susann, Lotus & Jojje sa...

Ha en skön Midsommar !!!!!
Klart de tycker Fixan är fin :0)
Njut riktigt av värmen för här hemma är det kallt o regnar brrrr.

Lena & lapptussarna sa...

Oh vad underbart ni har det med sol & värme!
Fixa måste må som en prinsessa, självklart att dom berömmer henne, hon är så söt och fin!

Unknown sa...

Vilken trevlig överraskning, jag trodde inte att ni kunde blogga på resan :)!!! Så härligt ni verkar ha det, här är det kallt och mulet. Önskar er en Glad Midsommar med massor av nya, spännande resmål och god mat!!! Många nosepussar till söta Fixa som charmar Europa!!!

Anki, Rut och Kanel sa...

Ni vrkar ha det alldeles underbart! Hoppas huset är fint som ni ska bo och att ni fortsätter få så mkt fin uppmärksamhet för en snygga fieldtjej!!

Skicka en kommentar