lördag 23 maj 2009

Rådjur

Vi har haft besök av husses föräldrar och Fixa har varit överlycklig, någon som gosar med henne hela tiden. Igår åkte husse och föräldrarna tillElmia Game Fair i Jönköping och Fixa fick inte följa med .... olycka. På jaktmässan fanns det hur mkt. roligt som helst att titta på och testa om man ville. - ett paradis för jägare och friluftsmänniskor. Bland annat så var jaktspanielklubben där och hade en spännande jaktuppvisning. Något annat kul var Jocke Smålänning som hade trickskytteshow. Till lunch så hade Leif Mannerström gjort en viltbuffé - smaskens.

I morse så hade vi inte hunnit mer än hundra meter hemifrån från ytterdörren förrän vi stod 10 meter från en rådjurshind som stirrade på oss. I några sekunder stod tiden stilla för alla utom Fixa som inte såg hinden i gräset men hade börjar pejla in något med nosen. Precis när husse fått upp mobilen för att fota så brakade det loss längre fram och två bockar korsade bräkande vår stig, mindre än 10 meter framför oss. Fixa gick bananas! Nu har hon fattat vilka roliga saker som luktar så gott. De stora leksakerna studsar också - jippi verkade Fixas kropp skrika och hade vi inte haft koppel på henne hade troligen morgonturen blivit betydigt längre än vi räknat med. Husse hann få ett kort med mobilen - och en av bockarna fastnade :)



Rådjur på språng.

Ha en go lördag!

6 kommentarer:

Madelene sa...

Vad kul med Elmia Game Fair! :)
Vi var där något år med SSRK och visade rasernsa som ingår i gruppen..

Lotus & Jojje sa...

ja de där hoppande sakerna är jättekul att jaga efter, fast matte påstår att det är förbjudet just nu , hm ?
men gott luktar de!
nosgnugg från Lotus / Jojje

Anki, Rut och Kanel sa...

Verkar vara spännande på Elmia game Fair för er. Viltbuffe låter inte illa....Vilken lycka det hade varit för Fixa om hon INTE varit kopplad och fick skutta och hoppa hon oxå =O)Fräckt att ni fick en bock på bild just då! Hur stor på en skala från 1-10 är det att lyckas med det så där appropå?

Ha en fortsatt skön kväll!

Lena & lapptussarna sa...

Vilken tur att Fixa var i koppel när så härliga lekkamrater fanns i närheten :)
Duktigt att hinna fånga bocken på bild !

Ha de gott!

Emeli & Tudor sa...

Kul med Elmia! Jesper har tränat för Jocke Smålänning några gånger då han håller till på Jespers skjutklubb. Han är duktig! Tråkigt för Fixa att hon satt fast i kopplet men tur för rådjuren:-)! Kram från oss!

Madelene sa...

Hallå?!!
Var är ni? Saknar Fixans bravader äventyr och bus!!! :)

Skicka en kommentar