lördag 9 maj 2009

Go lördag

Avslutningsprovet på kantarellkursen gick hyfsat för matte och Fixa. Husse han skolkade ju och var och hejade på "sina änglar" som vann. Änglar och spöken finns ju inte, säger Fixa, men det verkar killar tycka se både här och där. Har inte både Nelson och Lotus skrivit om spöken?och husse pratar ju om "änglar" I alla fall så var Fixa taggad inför provet och hittade de gömda kantarellerna (vilka var försedda med mjukt nät för att inte bli uppätna) och matte fick vara snabb med belöning för att få till rätta belöningsmomentet. Kursledaren sa att vi är på rätt väg men att vi skulle ta paus på minst en vecka innan vi fortsätter med kantarellträningen på egen hand för att det skall bli bästa resultat. Detta var sista inplanerade hundkursen så nu har vi kursledigt.

t morse tog vi en skön morgonpromenad, bort till bageriet. Matte skickades in att köpa bröd medan Fixa och husse väntade utanför. Det var så fint väder så vi tog en ny väg hem. Gatan vi gick på gick över i gångväg och vi kom in på ett för oss nytt ställe i Hisingsparken.
-Det här hade du allt planerat bra!, sa husse till matte eftersom vi fick gå uppför en ganska brant backe (och vad Fixa har hört så säger matte att det det ofta är bra med träning). Nej, det hade inte matte men vi fick en fin tur i parken och såg olika sorters fåglar på nära håll. Enligt skyltar vi såg skall det även finnas fornlämningar på någon höjd i parken. Det kanske blir ett utflyktsmål för oss någon dag.

Väl hemma igen så var det dax för helgfrukost och det gillar vi för då finns det extra tid att äta god frukost och läsa tidningen i lugn och ro. Semesterplanerna för oss musketörer fortsätter att slipas och det är en del av hela resan att innan man ens har kommit i väg sitta och fantisera, leta fakta och lägga upp resplaner.

Imorgon är det utställning för några fieldisar och vi passar på att önska lycka till!

Ha en fortsatt go helg alla bloggläsare!

2 kommentarer:

Madelene sa...

Vad bra att det gick fint på kantarell kursen! DÅ är det bara att börja leta dem i skogen - när de börjat växa. Mums!!! :)
Ha en skön söndag!

Anki, Rut och Kanel sa...

Instämmer att halva nöjet av resan är just drömmandet och planerandet! Hisingsparken verkar vara en stor park, spännande med nya vägar =O)

Kram

Skicka en kommentar