onsdag 6 maj 2009

Antikroppar ...

... kan vara bra att ha mot rabies. Det tar ju ganska lång tid att bli färdig med hela vaccinationsserien med blodprov och efterkontroll så det var bra att vi började med det på senhösten. I måndags fick vi svaret: Fixa har gott om antikroppar mot rabies. Det är bara att åka och lösa ut ett hundpass, sa husse. Men vi skulle ha bokat tid men det ordnade sig ändå för matte och Fixa idag, så nu har Fixa fått sitt hundpass och kan följa med oss ut i övriga Europa i sommar. Vi kan nu börja titta oss om mer ordentligt efter resmål! Jippi! Vår nätuppkoppling har inte fungerat så bra sista dagarna så därför har vi inte kunnat blogga om detta tidigare. Husse har redan gjort en plan, troligen bilar vi ned till södra Frankrike, kanske blir det ett annat resmål, vi får se. Vi uppskattar mycket om det är någon som är van att resa med hund i Europa som kommer med tips om vad tänka på, bra ställen att bo på, resa till med mera!
   På kantarellkursen i går, kändes det som det var höst, kallt och rått så matte hade långkalsonger på sig. Vi hade ingen toppenträning, Fixa "gick tillbaka" det vill säga började att äta kantareller, gräva upp nät som kantarellen låg i för att hon inte skulle äta upp den så vi fick ta många pauser. Vår hemläxa tills imorgon är att endast gömma en svamp i nätet-En gång! I morse var det en trött Fixa som sov läääänge, så vi får gömma svampen i kväll. Det vore roligt om vi får ordning på svamperiet tills imorgon, Fixa och matte för husse han planerar att skolka från sista svampkurstillfället och gå på fotboll i stället. Han pratar om änglar och sånt ibland men vad matte och Fixa vet så fick de däng sist;) Bättre med svampareller men gärna bättre och varmare väder!
Ha det gôtt allihopa och håll i hatten!

5 kommentarer:

Madelene sa...

Vad spännande med hundresa till sommaren! :)
Ni får väl prata med Emeli och Jesper med Tudor, de är ju resvana och har kanske något bra tips att ge inför resan.
Lycka till med svampar och änlgar!! :D

Lena & lapptussarna sa...

Oh vad det låter härligt att bila runt i Europa.
Fixa kommer att bli en riktig globetrotter:)
Vi har bara bilat till Gotland med våra tussar, båtresan var ett äventyr fullt av hundar på en liten yta. Svettigt värre!
Lycka till med svampjobbet!
Ha de gott!

Emeli & Tudor sa...

Hej!
Har så dåligt samvete att jag inte har skrivit mail till er med restips! Det kommer inom kort! Ha en bra helg!!

Anki, Rut och Kanel sa...

Vad bra att Fixa nu har pass, vilken värld som öppnar sig för er nu! Har inga tips att dela med mig tyvärr...men du ska få dela med dig av era erfarenheter till oss sen! *s* Bekymra er inte så mkt för Fixas svamparell bakslag *s* Tror det händer de flesta hundar, att de måste lära sig genom att testa ifall man inte kan göra annorlunda än tidigare. Hon kommer nog tillbaka till sitt vanliga duktiga letande utan att nalla på svampen ska ni se!

Kram

Unknown sa...

Ja, nog föredrar jag också svamp framför bollsparkeri :), vår husse är också fotbollsfrälst. Grattis till antikropparna! Kul att ni kan planera semestern tillsammans med Fixa. Ska hon ha ett foto i passet? Sandras systers, Parmas, matte och husse har bilat med sin fieldis i Europa. De vet säkert en hel del. Jag har mail om du vill komma i kontakt med dem. Ha en härlig helg!

Skicka en kommentar