söndag 28 september 2008

Frikadelltjejen

Fixa och husse var i Säffle fredag-lördag för den årliga "Marten". Enligt tradition så äts det kålsoppa med frikadeller i, husse käkade kålsoppa och Fixa käkade frikadeller. På lördagen tog husse och Fixa en långpromenad i skogen.

Idag tog vi en tur ut till Sillvik och vandrade längs havet. Fixa blir så glad när hon får springa längs (och i) havet, det verkar som det är underbara dofter där. Visselpipan kom bra tills hand idag eftersom det blåste en del, Fixa sätter full fart men lyssnar på visselpipan och kommer tillbaka. Det var flera andra hundar ute med sina hussar och mattar så vi vågade inte ha Fixa lös så mycket då hon så gärna vill hälsa på alla hundar och inte lyssnar så bra på husse och matte när hon fått syn på en "kompis". Vi passade även på att träna lite passitivetsträning under promenaden.

 
Fixa i profil
 
Fixa letar godis i vattnet.
 
Bergsklättraren Fixa.
 
Fixa sitter fint.
 
Fin båt mellan skären.

Nu håller Fixa och husse på att packa för imorgon så åker husse till Azorerna så Fixa och matte får kampera själva. Fixa har inte riktigt förstått att hon inte ska få följa med men hon är iaf. med och packar. Det finns nämligen en Field Spaniel på Azorerna som heter Hero som Fixa tänkte hon kunde träffa men han bor på en av öarna som husse inte ska besöka.

En liten video från i somras som vi hittade i kameran, Fixa har hittat något som doftar gott i gräset.


Ha det bra alla bloggläsare!

6 kommentarer:

Unknown sa...

Fina Fixa-bilder och härlig miljö ni har varit i:)! Ha en bra fortsättning på söndagen och husse önskar vi trevlig resa!

Leif sa...

Roligt att se alla bilder från fieldspecialen vi får hoppas att vi får tillfälle att komma till en sån någon gång i framtiden. Ha det bra

Anonym sa...

Ni verkar ha haft en skön helg ni också!! :D
Trevlig resa säger vi till husse Per!!
Ha det mysgott hemma Fixa och Elin!!
Vi hörs!

Anonym sa...

Underbart skön helg i och vid havet :0)
verkar ni haft.
Trevlig resa önskar vi husse Per!
Då får ni tjejer passa på att ha lite tjejmys när husse är borta då!
Ha en skön vecka!

Anonym sa...

Härliga bilder på Fixa och filmsnutten var verkligen charmig.
Trevlig resa - husse. Låter som ett äventyr!
Ha en bra vecka!

Anonym sa...

Skönt för husse att åka till värmen men ni får det nog mysigt tillsammans! Fin bild på bergsklättraren! Fixa är så duktig! Man kan inte se sig mätt på valpbilderna! Vi tittar ofta på dom här hemma! Hon har samma sovstil som Tudor!
Kram

Skicka en kommentar