söndag 8 juni 2008

Utställning i Vänersborg-BIRvalp:)

Natten till idag sov Fixa och tvåbenta i ett hus i värmländska skogen, där husses farmor bodde när hon levde. Husse sov inte så mycket i natt, för Fixa skällde o morrade dovt i sömnen (hon drömde säkert om det som hänt tidigare i helgen- det får vi blogga om senare i kommande vecka) o matte, hon drömde att det var en aggressiv iller inne i sovrummet, och pratade o skrek om detta! (Mattes dröm beror troligen på att husses föräldrar sagt att det bor en grävling under uthuset, som hör till stugan där vi sov). Efter tidig frukost och efter att vi frisserat Fixas tassar på hallgolvet, så proffsiga var vi, så åkte vi ned till Vänersborg och hundutställning på Restad Gård. Utställningsområdet låg nära Göta Älv och det fläktade skönt. Det var tur för idag var en lika varm dag, precis som de senaste dagarna varit. Den första hund som Fixa såg, var en Irländsk varghund. Fixa blev inte rädd utan verkade tänka:-vänta på mig kompis, så kan vi leka:) men varghunden hann gå iväg innan vi fått ut alla saker ur bilen. Fieldtjejen, Sessan, Winsome Jam Dream Of Life, med lillmatte Fanny o matte Marie, parkerade bredvid oss. Med dem hade vi trevligt sällskap hela dagen. Efter en stund kom de andra fieldtjejerna Alice, Winterbourne Daybreak Bright Orange, med matte Lena och Siri, Winterbourne Purple Heart, med matte Jessica. Det blev mycket hundprat:) Vi hittade ett bra ställe i skuggan att sitta och vänta på tills det blev dax för Field Spaniels i utställningsringen.


Fixa precis innan det var dax att gå in i utställningsringen.

Idag var det husse som gick med Fixa. Domarn kom ifrån Portugal och hette Rui Oliveira. Husse glömde att ta av sig solglasögonen, till en början. Efter första varvet för Fixa o husse i ringen sa domarn:- Can you show her in another round, because I can´t see the dog! Husse sprang nämligen med Fixa på fel sida om sig i ringen =))


Husse som springer med Fixa på fel sida och husse har solglasögonen på sig 8-} .

Efter nytt försök och uppställning så fick Fixa första pris, Hp(hederspris) och blev BIR-valp! Husse och matte var jättestolta o glada att domarn också gillade vår "Fixan" :X.


Fixa o husse på rätt plats:).

Fixas kritik (klicka på bilden så är det lättare att läsa).


Fixa står fint framför domaren.


Alice står fint för matte Lena. De fick en etta och blev tvåa i juniorklassen, konkurrens...


efter Siri som fick en etta och blev etta i juniorkonkurrensklassen, här i utställningsringen tillsammans med matte Jessica.


Dagens vinnare var Sessan och matte Fanny som tävlade i Unghundsklassen. Sessan blev bäst i rasen, BIR,hon fick Cacib och fick tävla vidare om att bli bäst i grupp 8. Grattis tjejer!


Sessan, Fixa, Siri och Alice med sina mattar efter utställningen.


Fixa och husse visar
upp sig i finalringen (från rätt sida).


Fixa står fint för husse i finalringen. Till vänster syns cocker spanieln som blev bästa valp för dagen.


Fixa står fint i finalringen - duktigt för det blev en lång dag.

Under dagen hann vi även med att prata med hundmänniskor/kompisar som tävlade i andra raser.


Fixa åkte ut i första omgången för bästa valp i finalringen efter bra jobb. Vi sade hej då till Sessan och hennes familj och önskade lycka till! Sedan åkte vi hemåt men stannade och köpte glass till alla tre:)


Fixa äter sitt livs första glass - mjukglass, vaniljsmak-Mummms! Det var gott och läskande en varm sommardag;)

Ha en fortsatt skön söndag och en bra start på veckan!
>:D<

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gtattis till Fixa, Elin och Per för fint resultat i Vänersborg!!! :D Bra jobbat!!! Jag är stolt över er!

Anonym sa...

Grattis Grattis!!! Så roligt att det går så bra för er på utställningarna.....Måste kännas skönt för Madelen, är ju ett kvitto på hennes uppfödning så att säga =). Glass smakar bra i värmen, kanske skulle husse kylt ner sig tidigare, så hade det blivit rätt från början *asg* Vad skoj du måste haft det när domaren sa till=), och när Fixan väl syns, ja då är hon snygg!!!*lättroad* Kram Anki

Anonym sa...

Stort Grattis till helgens fina resultat.
Det är därför vi aldrig vågat oss på utställning, det skulle bli kalabalik om vi försökte. Vi skulle springa fel varv, fel håll och göra bort oss totalt.
Men kul att ni lyckas så bra!
I "isglassen" till hundarna lägger jag i det vi har hemma, lite hundfoder eller någon frukt...mango blev det sist.
Ha en forsatt bra vecka.

Anonym sa...

Vilket vinnande par, nästa gång gäller det att köra från rätt sidan från början =) Välkommen till de officiella klasserna.... Skall ni ställa ut nått mer i sommar? Annars ses vi i augusti...ha det gott allesamman...

Marie Steffenburg Wennberg sa...

Hej.
Tack så mycket för gratulationen och grattis själva till BIRvalp. Tack också för en trevlig dag. Fanny och jag har tittat på fina bilder och läst rolig text, så flitiga ni är på att skriva.
Ha en trevlig midsommar önskar Fanny, Sessan och Marie

Skicka en kommentar