lördag 14 juni 2008

Rapport från tjejresa

Matte blev hämtad av eLisa och hennes portugisiska vattenhund Ella, efter jobbet i går. Fixa var också med i bilen. Vi åkte iväg på tjejutflykt med övernattning. Fixa tyckte att Ella var lite tråkig, då hon inte ville busa så mycket i bilen men de sov en del båda två i lastutrymmet. Efter flera rastningar, bland annat i Örebro, med mat för två-och fyrbenta, fortsatte vi resan till vår övernattning på ett fint vandrarhem/pensionat, ute på landet i Norbergs kommun. När eLisa körde på E18 öster om Örebro så såg matte i ögonvrån att det var något brunt som var på väg fram till baksätet-Fixa! Hon hade kommit så långt fram så det gick inte att få henne att vända om, utan matte fick hjälpa Fixa fram och sedan så fick hon åka fram på golvet vid matte resten av resan. Hundarna har busat lagom mycket på resan och det gick bra att sova på vandrarhemmet/pensionatet.


Fixa vilar på rummet utanför Norberg.


Fixa och Ella på vårt rum.

Matte vaknade tidigt av Ella och då vaknade Fixa med. En katt jamade utanför och solen sken. Ja ja, sa matte och var på väg upp men tittade på klockan och såg att dem var 4.20- Nej vi sover en stund till, och det gjorde vi. Efter packning och rastning åkte vi på småvägar via Krylbo och fram till Avesta, där dagens hundutställning var. eLisa vill ha ett cert till för att Ella skall bli champion, och då hängde vi med som sällskap och träning för oss. Det var 11 field spaniels som ställdes ut. De flesta från Sockholmsområdet, Sala och Västerås, Mälardalen. Någon har sagt att det är samma hund som man åker med till utställningen som man har med sig hem oavsett vilken kritik som domarn har gett. Efter att ha fått lite perspektiv på dagens utställning så kan vi säga så här. Både domarn och matte tycker om Fixas öron och ögon-men vi tycker inte lika om allt. Fixa tyckte inte att hon skulle slita på gräsmattan i utställningsringen, utan hoppade mest på två och tre ben-men det positiva var att hon stod mycket fint på slutet men då hade domarn redan bestämt sig. Grattis Lotus till BIR-valp och Törnskogens Iris Sibirica som BIR! Fixas kritik finns här nedan att läsa- klicka på bilden för att lättare kunna läsa.



Fixa äter mat.

Vi fick tillfälle att träffa nya trevliga människor och hundar och blev inbjudna på grillkvällen i Stockholm vid världsutställningen. Eftersom vi inte skall dit så fick vi tacka nej men träffar förhoppningsvis flera senare under sommaren på ex Fieldträffen i Ullricehamn.

Ella fick inte sitt Cert men det kommer fler tillfällen.
När vi packade ihop utställningstältet regnade det mycket. Vädret har varit mycket växlande, om vi säger så;). eLisa tyckte att hemresan var lång men matte tyckte att Fixa klarat resan bra, men att vi kunde gjort bättre ifrån oss i utställningsringen. Ok, vi fattar att vi måste jobba mycket med Fixa för att hon alltid skall känna sig bra och trygg t.ex. i utställningsringen men det är en dag i morgon också. Tack eLisa och Ella för att vi fick följa med på rolig tjejutflykt och certet kommer! Tack Madelene för uppmuntran och tips i vått och torrt!
En till positiv sak: det är ju söndag i morgon så vi har ju en ledig dag kvar på helgen:)


Fixa sover i bilen på vägen hem.


Mattes fina Fixa i bilen på vägen hem.



Ha en fortsatt bra helg allihopa och ta hand om er! >:D<

6 kommentarer:

Anonym sa...

Halloj!!!!
Jag är grymt impad av att matte och Fixa reser hela vägen till DALARNA för att gå på utställning!! :) Det är LÅNGT! Tur att sällskapet var trevligt både i bilen och vid ringside - det är inte alltid domaren dömer så som man önskar!! Lycka till i fortsättningen! Viktigast är att försöka ha roligt i ringen!!! Både hund och förare..Bedömningen kan växla från dag till dag..
Jag hoppas kunna haka på vid ringen framöver.. ;) vi får väl se...
Vilken rolig bild på Fixans skrynkliga nos!!! :D
Vi ses snart!! Visst blir det den 26?
Ha en riktigt skön och vilsam söndag!!

Unknown sa...

Oj, vad mycket kul som har hänt sen jag läste din blogg sist! Fixa blir en världsvan vovve :). Utställningar är hazardartat ibland, man vet aldrig hur det går i förväg. Vi håller tummar och tassar för er nästa gång! En underbar bild på Fixas skrynliga nos :D! Hon är jättesöt!!! Ha en bra söndag. Hoppas solen lyser hos er också!

Anonym sa...

Bilderna på Fixa är så fina, nosen på sovande Fixa är helmysig.
Håller med, vad spelar det för roll igentligen vad domaren säger, man vet ju att man har världens vackraste hund i kopplet!
Kul att resan vart lyckad, ni verkade på flott!

Ha en fortsatt trevlig helg!

Anonym sa...

Bo flott ska det stå....

Anonym sa...

Hejsan det var jättekul att träffas igår :0)
Fixa är en jättefin tjej! oavsett vad dommaren tyckte igår.
Har varit med om samma sak själv, dommaren frågade mig om Lotus var en Field när vi kom fram och skulle visa. Då blir man lite klen kan jag säga, bara att ta nya tag och glömma.
Vi kommer ner till Field träffen i höst så då träffas vi igen ska bli kul.
Bilden på Fixas nos är urgullig :)
Ha en skön vecka!

Unknown sa...

Halloj på er,
Ella o jag tackar för sällskapet - det var första tjejresan som Ella varit på, lite trött var hon allt efteråt, men kul hade de - speciellt när de "duellerade" i sängen, hihi.

Att utställningen inte var någon succé för varken er eller oss lägger vi bakom oss. Jag har hört någon som sagt - "Alla stora stjärnor har haft motgångar". Nu har vi haft våra och bara stora framgångar ligger framför ;-).

Resan gick ju jättebra och hundarna skötte sig bra i bilen trots att det blev många timmar. Att Fixan slappnade av syns ju inte minst på nosbilden - den blev ju jättefin!

Ha det så bra önskar
"tjejerna" eLisa o Ella

Skicka en kommentar