måndag 30 november 2009

Rådjursdrev

Husse o Fixa var ute på Rörö i lördags och tog en lång promenad tillsammans med Nils och hundarna. När vi nästan är tillbaka hemma så sticker hundarna ner mot en skogsdunge och plötsligt stöter de en rådjursget - där var drevet igång. Tre fieldar, Frosty, Irma och Fixa drar iväg med drevskall efter geten. Husse o Nils ropar på sina hundar men dövörat slog till samtidigt som rådjuret stack iväg. Husse kom dock ihåg att visselpipan låg i jackfickan, tar upp den och blåser inkallningssignal. Hundarna är nu en bra bit bort men gissa vem som avbryter, vänder och kommer åter till husse, Fixa! Det var en mkt. stolt husse som berömde med massa godis och kopplade upp. Kan det vara så att all vår träning gett resultat? Frosty o Irma kom också tillbaka efter ca 15-20 minuter - mkt. trötta. Kul att se att det finns jaktgener i Fixa och att hon kommer tillbaka när man kallar på henne i ett skarpt läge.

Nu på morgonen var husse o Fixa på västra djursjukhuset för att de skulle kontrollera en kula Fixa fått vid ögat. Fixa har sin aningar hur och när den kom men för att ta det säkra före det osäkra efter det som hänt tidigare så ville veterinären ta ett prov. Inga hemska celler denna gång och husse kan andas ut!

På onsdag börjar Fixas semester, då ska hon bo i Värmland resten av veckan.

Ha det så gott alla bloggläsare!

7 kommentarer:

Lena & lapptussarna sa...

Vad roligt att inkallningen är så "klockren" visst är det bra med visselpipa!:)
Skönt att det inte var något farligt med Fixas kula vid ögat. Skönt!

Lycka till i Uppsala.

Anonym sa...

Skönt med bra labbresultat tycker matte med. Att Fixa kommer på visselsignal i skarpt läge är great:)Ha en bra semester i Värmland sötnos Fixa!
Kramar till båda från matte.

Madelene sa...

Ja det är ju lite nesligt att inte ha hundar som kommer på inkallning en sån gång!! Men hatten av för Fixa och husse Per!! :)

Anki Rut o Kanel sa...

WOW!!!!!!! Så stolta ni ska vara över att er träning gett resultat...Skarpare läge än så här kan det väl knappast bli, tänk att hon bröt något så kul! GRATTIS!

Per T sa...

Vilka framsteg! Så lät det minsan inte på CU-kursen! Du kanske vill följa med ut och jaga med henne någon dag? På riktigt alltså! ;)

Madelene sa...

Var är du Fixa?

Anki Rut o Kanel sa...

Är allt bra med er? Länge sen jag såg livstecken ifrån er.

Skicka en kommentar