onsdag 23 september 2009

Stygnborttagning

Fixa och husse har idag varit på Västra Djursjukhuset och Fixa har fått stygnen borttagna av vet. Anders Furvik. Det var Anders som opererade bort Fixas tumör på tassen. Tassen har läkt jättebra och det märks inte på Fixas gång att hon fått en tå bortamputerad. Det är koppelpromenader i två veckor till men sedan är det fri fart.



Fixa fick ett sk. mastocytom på tassen. Eftersom man vid operation av denna elakartade tumör vill skära med så mkt. marginal som möjligt så var detta ett av de sämsta ställena tumören kunde satt sig. Därför fick man amputera den yttersta tån för att få så god marginal det gick att få. När SVA anlyserade mastocytomet så bedömde man att det var av grad 2 och man kunde även se att det inte fanns några tumörceller kvar i kanterna där man skurit - vilket är positivt. Det gjordes även ett ultraljud av inre organ innan operationen för att se om det fanns några metastaser men man fann inget vilket även det är positivt. Man kan dock inte ge några garantier för mastocytom av grad 2 och 3 har lätt för att sprida sig.

Vi vet ännu inte om det behövs någon strålning, veterinärerna funderar vidare.

Ha det gott alla bloggläsare.

10 kommentarer:

Lena & lapptussarna sa...

Nu håller vi tummar och tassar för Fixa att den positiva trenden håller i sig!
Skönt att det läkt ihop fint och att Fixa snart får fri fart igen!
Kram

Anonym sa...

Det låter ju hoppfullt! Vi håller tummarna för Fixas tillfrisknande. Kramar Harriet, Mats, Moses och Noa

Anonym sa...

Härligt att höra att det går åt rätt håll nu.
Vi håller alla tummar vi har för att det fortsätter så här.
Massor med nospussar från Sessan.
Kramar från hela familjen
Anders, Marie, Emma, Fanny

Unknown sa...

Skönt att Fixa har återhämtat sig så bra efter operationen, hoppas att den otäcka cancern inte har spridit sig vidare utan att allt är borta nu och att Fixa slipper gå igenom strålbehandling. Stora kramar och blöta nosepussar från oss i Trosa med nallegänget

Per T sa...

Vad skönt att allt gått bra än så länge! Västra Djursjukhuset är toppen! Hoppas tjejen är igång och spårar snart igen!

Madelene sa...

Vad bra att det gått rätt väg så här långt!! Nu hoppas och tror vi på det bästa framöver för ett fullt tillfrisknande för Fixis! OCH ett aktivt och härligt hundliv!

Susann sa...

va skönt att stygnen är borta, nu håller vi tummarna för att att allt går rätt väg för goa Fixan!

Kramar från oss i Ockelbo

Leif sa...

Vi skickar ännu fler kryapådig tankar till Fixa här i från Umeå. Ville, Nelson, Leif och Margareta.

Anki Rut o Kanel sa...

Men det låter ju ändå positivt tycker jag. Att man inte funnit några andra metastaser och att det inte fanns något av tumören i kanterna där man skurit...Känns som att då finns det ju inget som kan sprida sig liksom. Hoppas det är så. Vad skönt det blir för Fixa sen att få fara fram som den tornado hon är, utan koppel och kanske tom med tillsammans med kompisen Lova?! Bra att hon inte verkar sakna de förlorade tån också.....Tycker och hoppas jag har rätt, att framtiden ser ljus ut för Fixa och er!

Kram på er!

Anonym sa...

Åh, vad skönt att höra! Vi har varit bortresta så därför kunde jag inte uppdatera mig förrän idag! Hoppas det fortsätter lika bra och krama Fixa från oss!!
Emeli & Tudor

Skicka en kommentar