fredag 14 augusti 2009

Sotare och badvakt

I förmiddags ringde två svartklädda män på dörren. Det var trevliga sotare som skulle sota där vi bor. Fixa skällde först på sotarna men var sedan framme och nosade på deras skor, det var nya dofter för henne. Hon var nyfiken och följde dem när de jobbade. Efter detta kom husses föräldrar och vi gjorde en bad- och soltur.
Kort på sahället taget från kajen.

Husses föräldrar, matte och Fixa passade på att sola medan husse hellre var lite i skuggan. Fixa hittade även hon skugga när hon tyckte att det var nog med solandet. Matte var den enda i sällskapet som badade, vilket var synd för det brukar vara roligare att bada när man har sällskap. Dessutom var det inga manenter i närheten idag och skönt i vattnet. När matte hade kommit halvvägs ned till vattnet så började Fixa att kvittra lite grann och sedan tilltog både styrka och hastighet i hennes fågelläte. Matte tänkte till en början vända om men, nej bada ville hon så hon gick och badade. Då det var skönt i vattnet så var matte i en längre stund och tydligen så har det varit en liten hund som bjudit på serenad under denna tid:) Fixa vill ju gärna vara med när det badas, inte alltid i vattnet men åtminstone som badvakt.
Fixa har koll på matte när hon badar vid badstegen,från igår.


-Jag blir trött av att vara badvakt.Fixa i mysartagen.


Den lilla brownien har sökt skydd bakom täcket medan matte dammsuger. Alla dammsugare låter ju inte lika och den som finns här är inte en favorit i nuläget.

Fixa mår bättre och bättre och vi utökar promenader och minskar mängden på nya favoriten hallonglass. Den är väldigt god enligt Fixa.
Trevlig helg önskar vi alla bloggläsare!

4 kommentarer:

Madelene sa...

En trevlig helg önskar vi er också!! :)

Anki, Rut och Kanel sa...

Hejsan flickor och husse!
Nu var det länge sedan jag var hos er och oj vad mkt som hänt sen sist!
Börjar med att Gratta den lilla vänsterhänta browniesen till hennes cert! HURRA & GRATTIS!
Skönt också att läsa att Fixa är på bättrings vägen efter tonsill ingreppet och GRATTIS till matte som kommit in på utbildningen!!!!!

Kram och sköt om er!

Karin Ella Smilla sa...

Skönt att Fixa piggat på sig. Tror nog hon väljer promenader och aktivitet framför glass?? Ella brukar också protestera när hon inte får vara med i badet. Smilla gillar inte dammsugaren.

Lena & lapptussarna sa...

Vilken härlig helg med bad och sol!
Skönt att Fixa orkar vara badvakt igen :)

Kram

Skicka en kommentar