onsdag 5 augusti 2009

Rolig sommardag

I morse åkte vi uppöver till mellersta Bohuslän och det blev ett trevlig besök. Fixa som varit där flera gånger brukar känna igen sig när vi närmar oss och då brukar hon börja att vifta på svansen.
Efter god fika och lunch så begav vi oss ut på upptäcksfärd. Vi gick upp genom samhället och fortsatte genom träddungar och förbi granitklippor där det tidigare brutits sten. Det är mycket historia som finns i naturen.

En vacker påfågelfjäril som suger nektar.
Rönnbär, såg vi en hel del. Blir det en kall vinter då måntro?
Den här kompassrosen i berget visar att det endast är 89 km till Skagen i Danmark och något längre till Rom och Sydpolen ;)
Fixa med skärgården i bakgrunden.
Det var soligt och det blev ganska varmt så vi passade på att ta vatten- och vilopauser. Det var fint att titta ut över havet och utsikten uppifrån höjden som vi gått upp på.
Var det segeltävling idag? Eller helt enkelt många som tyckte om att segla i det fina vädret?
Fixa har vatten- och vilopaus i skuggan.

På vägen hem passade husse på att köpa glass och hans lilla brownietös hon fjäskade bra och fick smaka lite hon med. Matte ville stanna vid havet och bada så husse försökte att få med sig Fixa och gå tillbaka i förväg för det var många ute och badade idag, även på det lite lugnare stället där matte gick i. Fixa ville inte gå med i förväg utan började att kvittra. Är man utsedd till badvakt så gäller det även idag, tyckte Fixa så hon och husse stannade och hade uppsikt över badande matte. Det var lite svalt i vattnet till en början men sedan var det skönt, visserligen en och annan brännmanet så matte fick se sig för.

Husse och Fixa myser i den goa fotöljen.

Efter en god kvällsmat och vila på balkongen återvände vi hem. Tack så mycket för en trevlig dag till vårt värdpar!
Ha en riktigt bra fortsättning på veckan allihopa!

2 kommentarer:

Madelene sa...

Äntligen sol på promenaden!! :) Härligt!! Det ska nog hålla i sig några dagar också - vilken tur för er som har semester!! Härliga bilder -gillar den med fjärilen på blomman med sina starka färger.. Fixa är ju alltid söt också förstås!

Lena & lapptussarna sa...

Härlig semester promenad med sol!
Härliga bilder som vanligt :)

Skicka en kommentar