lördag 4 april 2009

Hundutställning och vårarbete

Det finns blommor som blommar tidigt, och de som blommar sent och så finns det Fixa..............
Husse kom hem sent i natt efter sett när Färjestad vann över HV 71 i den andra SM-finalen i ishockey. Men rätt tidigt fick han stiga upp och hjälpa till med att packa in packningen i bilen inför dagens resmål.......SSRK Västras hundutställning i Bohus. Vi hade en kort resväg på 15 minuter resmålet. Det var Sol och plusgrader ute men vi tog med oss Fixa och packning gick vi in, för det var inomhusutställning. Skönt nog inte i ett ridhus utan i en bandyhall.

Matte på väg till hundutställning.
Field Spaniels var sista ras i ring 9 idag. Vi fick vänta och vänta......
Sessan med lillmatte Fanny myser i soffan.
Alice är en fin knähund enligt matte Lena.

Sedan var det dax för 7 fina Field Spaniels från västkusten och mälardalen/ostkusten.
Först ut av Fieldarna var Accounts King Arthur"Pralin" och Helena. Pralin fick sitt tredje cert och belv Champion!!! Stort Grattis. Därefter var det dax för matte och Fixa att visa upp oss i ringen. Fixa har stått fint hemma när vi har övat i kök och framför hallspegeln men idag blev hon som en illbatting och verkade tycka att : hit med min kött bulle nu!, vilket inte matte tyckte.. efter några krumbukter och så, så fick matte visa Fixas tänder och därefter gjorde matte bättre så att Fixa bättre stod still. Springmomenten, runt i cirkel och fram och tillbaka gick fint och både matte och Fixa gillade detta.

Unghundstikar: Ceben Wallis, SVCH Maxfield Fixa och SVCH Winterbourne Daybreak Bright Orange med tvåbenta i ringen.
Matte och Fixa med domarn Monika Blaha, Österrike.

Fixa fick en tvåa med omdömet som ni redan känner till: Fixa behöver stå på tillväxt men har ett fint huvud. Vi får se när den där tillväxten är färdig. Fixa verkar behöva lagring och inte vara någon bake-off produkt.
Grattis till alla andra Fieldtikar som fick ck så det blev fem stycken som tävlade om bästa tik. Matte och husse missade tyvärr vilken som fick certet men bästa tik blev NORDUCH SVCH SV-07 Periwinkle´s Mocca med matte Susann. Mocca blev även BIM och BIR blev dagens Champion Pralin!! Många grattis från oss!
Efter att ha varit på utställning i den kalla hallen så var det skönt att komma ut i solen och fika/äta sen lunch.

Fina Sessan i vårsolen vid fikat efteråt.
Fixa håller på och hypnotiserar matte att tappa köttfärspajen eller ännu hellre att bjuda Fixa på paj. Det är ju det som är meningen med fika med hund enligt Fixa. ;)

Fixa gjorde husse sällskap i soffan när vi kom hem och båda sov gott ett par timmar. Matte gick ut till odlingslotten på innergården och rensade ogräs och vände och lockrade jorden på nästan halva lotten.
Nu skall vi ha en lugn hemmakväll och i morgon är det dax för SSRKs utställning igen och en svag gissning är att Fixa kommer att vilja busa med sin buskompis Lova efter att utställningen är färdig.
Ha en bra fortsättning på helgen och på våren!

4 kommentarer:

Madelene sa...

Tack för idag!!! Ser fram emot bilderna!! :D

Anonym sa...

Jonna hälsar och hejar (alltid) på syrran!

Unknown sa...

Vilken mysig dag med fint väder ni har haft! Jag tycker att mycket av det som händer runt ikring utställningarna är minst lika trevligt. Fixa är jättefin, nästa gång har hon säkert sin etta, minst! Fieldar mognar långsamt, säger de som haft rasen många år. Hoppas ni har haft en lika härlig söndag!

Anki sa...

Så synd med inomhus utställning när vädret var så fint! Men April har ju inte varit så här fint på 10 år var det någon som sa. Föra året var det snö iaf...komer ihåg att Oskar sg spår efter Påska Haren nämligen :)
Du får samma kritik på Fixa som jag fått på Rut...nu får Rut lagras i MÅNGA år tills nästa gång och frågan är om det ens blir en nästa gång för oss *s*

Påsk Kramar

Skicka en kommentar