söndag 16 mars 2008

Malmö

Idag har husse varit på sydskånska kennelklubbens internationella utställning i Malmö. Husse var resesällskap åt Elisabeth, portisarna Ammie och Ella plus att han var där på 'studiebesök' inför SSRK:s utställning i Uddevalla den 5-6/4 där Fixa är anmäld till båda dagarna. Det gick bra för Ella och Ammie! Ella fick ett Cert och har nu bara ett kvar till Svensk (och Norsk) Champion. Ammie blev bästa veteran och 6:e placerad av tikarna ;)

Fixa fick också nytta av Malmöresan iform av nytt koppel och en massa godis som ska användas som belöningar.

Några bilder från utställningen (tagna med mobilkamera)


I ring 13 var det en massa petit basset griffon vendeén. Sådana har det funnits både hemma hos husse och matte när de var yngre.


Ella på taket till buren vilar ut efter att ha hämtat hem sitt Cert.

Fixa fyllde ju som man kunnat läsa på bloggen 6 månader i fredags, hon fick då en present - en 'Twist´n treat
Det är full fart på Fixa när hon försöker tömma den på mat eller godsaker ... hon listade snabbt ut hur man tömmer den så nu får vi öka svårighetsgraden på den.

Ha det bra!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Oh! Vad månde bliva av Fixas utställningskarriär - när husse åker till MALMÖ på studiebesök!! *huka* ;-) Det blir säkert BRA!!!
Om vi övar några minuter varje dag.. ni med Fixan och jag med Irma.. så är vi väl förberedda tror jag!! :D
Använd mycket godis och positiv röst. Använd utställningskopplet så att hon förknippar det med godis och positiv träning som varar i några minuter.. Då kommer hon att förknippa det hela med kopplet och godis och så småningom utställning..
"Bläddra" i läpparna lite överdrivet.. så kommer hon att tycka att tandvisningen är en baggis när domaren gör den.. Tänk på att Fixan inte behöver titta upp på Er när ni går med henne utan bara gå/trava lugnt avslappnat vid er sida - tittandes åt det håll ni är på väg. Tittar hunden upp så blir nacken vriden och ser sned ut i domarens perspektiv.. Det var några små ord på vägen.. Ska bli kul i ringen om några veckor!!! :D

Anonym sa...

Grattis i efterskott till Fixas 6-månadersdag!
Massagekursen ni går på verkar jättebra. Kul att få mysa med sin hund.
Ha en fortsatt trevlig vecka.

Unknown sa...

Sååå praktiskt att få med resesällskap som man kan sätta i arbete ;-) Per fick träna på att dra vagnen med all packning, att hålla koll på två yrväder i folksamling (så nu är det bara att leta efter en "syster" till Fixan :-), men han avstod från erbjudandet att visa Ammie inne i ringen - Fegis ! ;-).
Tack Elin för att jag fick låna honom som stage crew, hoppas vi kan åka allihop nästa gång !
Kram eLisa

Skicka en kommentar