måndag 26 november 2007

Valpkurs- Köttbullshimmelen

Nu ikväll har vi varit på valpkurs, första lektionen. Husse hade tjuvstartat förra veckan med teori och nu var det dax för oss alla tre och första lektionen. Fixan var inte så framåt [#understatement#] när hon skulle in i lokalen, vilket även är det ställe hon kommer att ha som dagis längre fram. Väl inne somnade hon med en gång i mattes famn trots allt stoj de andra valparna orskade. Det var en kort teorilektion innan vi gick ut i kylan. Det var kontaktövningar vi övade på idag. Fixan fick plocka köttbullar från mattes och husses munnar- det gick hur bra som helst även när de senare vände sig bort från Fixan - Fixan var i köttbullshimmelen:)
Anki skrev tidigare i höst en kommentar på Maxfields blogg om valparna. Om Fixa skrev hon: "Hon är inte rädd att ta för sig, men det ligger inte för henne att gå in i "strid", hon vet ändå att hon har rätt, och behöver inget bevisa?"
Undrar om du inte har rätt Anki, för Fixan var inte helt framåt i början men inte rädd. Hon var inte alltid den som startade leken utan behövde tid på sig att känna in och "värma upp" men sedan gillade hon att busa. På slutet släpptes valparna två o två i lilla hägnet. Fixan släpptes med en snäll liten svart fyra månader gammal blandrasvalp. Från början gick dessa två mest och nosade på varsit håll men när de sedan fick syn på varandra igen så då blev det bus:)
Nu sover Fixan så gott i sin bädd.
Ha en fortsatt bra vecka.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att kursen var trevlig för både två och fyrbenta! :)
Vem säger nej till köttbullar från husse och matte?? Nej, det tror jag inte Fixan gör i alla fall.. Idag stal Frosty en korv från köksbänken medan husse stod och stekte.. så ni vet vad hon brås på.. ;)
Ha det gott!

Anonym sa...

Oh vad spännande med valpkurs! Det var ju kul att mitt spånande verkar kunna stämma in, jag får kanske konkurrera ut Saida i Hemmets veckotidning om hon inte ser upp :-))
De små trollen blir trötta, fattar inte hur de kan sova så hårt!?! När vi hade haft Rut hos oss en vecka ungefär, var jag säker på att hon var sjuk, hon sov och sov och sov...Fick ringa en kompis som fått hem sin valp månaden innan. Lugn och fin sa hon, kommer ihåg att det var så, att hon själv känt en oro, ska de sova så mkt? Ja man blir lite hönsig (jag blev iaf)Ha det bra //Anki

Unknown sa...

Anki!!! Saida har varit död lääänge så det är inget svårt att konkurrera ut henne.. *flinar*

Tänk vad lättköpta de små liven är när man har en köttbulle...tur är väl det *s*

Skicka en kommentar