tisdag 5 januari 2010

Bättre Lycka framöver

Finputsningen av pälstrimningen byttes ut mot en lugn kväll med mys i tvsoffan. Alltså nu snackar vi två tjejer, Fixa och matte, som slappade i soffan framför en Jane Austen film medan husse spelade dataspel med de stora killarna :)

Men från början...
Vi har haft en bra ledighet alla tre och igår träffade Fixa och matte på en en av Fixas favoritkompisar, en kastrerad Jack Russelkille och hans matte. Det blev en kul promenad tillsammans med mycket hundprat och förnöjda hundar som trivdes med varandra. I slutet av promenaden skrek Fixa helt plötsligt till och rullade runt i snön. Efter en kort stund fick matte ta i Fixa som lyftes upp. Hon undersöktes för att se om hon fått någon spricka i någon tass som det kunde kommit salt i. Allt såg bra ut så vi fortsatte men kom inte långt innan Fixa skrek till igen och rullade runt. Denna gång gjorde hon så precis efter försök att kissa.Aj! Hem kom vi och på kvällen mådde Fixa bättre men ville helst inte kissa igår kväll. Idag har hon verkat något bättre men inte varit helt som vanligt. Det kändes inte helt bra och efter flera telefonsamtal med intresserad djursjukhuspersonal så har vi ikväll varit iväg till veterinär. Fixa ville helst inte bli palperad över urinblåsa så matte och husse fick ut med Fixa i snöovädret i uppgift att försöka fånga upp urinprov i en hållare. Det var lättare sagt än gjort med tanke på snöovädret mm men det gick. Urinprovet visade på hög mängd bakterier, även för en löptik så nu har medicinbehandling påbörjats. Detta medför att Fixa får lämna walk-over till MyDogs utställningar men viktigast att vår goa lilla yrväder blir frisk. Hon har blivit ordinerad sovmorgon och medicin. LYCKA TILL till alla som ställer ut!Husse skall iväg och bygga på Fieldmontern på MyDog imorgon och tvåbenta kommer nog turas om att vara iväg på MyDog så kanske vi ses.

5 kommentarer:

Madelene sa...

Nej men Fixa.. har du inte varit tillräckligt på Västra vid det här laget? Fast uvi går ju snabbt att bota så du är nog kry snabbt igen!!
Vi ses på MyDOG! :)

Unknown sa...

God fortsättning till er alla tre, hoppas Fixa-tösen snart är frisk igen! Ha det kul på My Dog och hälsa alla fieldvänner! Kram från Lena o nallegäng i ett mycket kallt och snörikt Trosa

Lena & lapptussarna sa...

Lilla Fixa stumpan!
Krya på dig snabbt, antibiotika är susen när det är UVI.

Kram

Susann sa...

Krya på dig lilla Fixa !
Lycka till till alla som ska ställa sina hundar på My Dog :0)

Sovmorgon och mys är BÄST enligt våra vovvar, aldra helst idag med 28 grader kallt ute, brrrr

Krya på dig kramar till Fixa

Anki Rut o Kanel sa...

Vilken otur Fixa har! Men tur att det inte var allvarligare än urinvägsinfektion iaf. Krya på dig Fixa!

Skicka en kommentar