torsdag 25 juni 2009

Hemma från södern

Nu är vi hemma från resan till Frankrike. Bilder med lite text från resan kommer efter hand. Med stora minneskort i kameran så tas det nästan för många bilder, det tar en stund att gå genom alla.

Vi tar bilderna nästan i kronologisk ordning, så som resan gick.

Vi gjorde en övernattning i Hannover innan vi åkte in i Frankrike med målet Saint Laurent d’Aigouze där huset vi hyrt fanns. Några övernattningar till blev det på vägen bl.a. i Avignon och då passerade vi Lyon. Bilderna kan förstoras genom att man klickar på dem.


Fixa och matte njuter av sommarvärme på en rastplats utanför Lyon.

Efter en stunds åkande kom vi till staden Tain l'Hermitage där Valhronas fabrik ligger - och där shoppade husse, hör o häpna loss :) (annars är det matte som brukar vara chokladköparen här hemma) Vi fortsatte färden ner mot Avignon och passade på att stanna i staden Orange där det finns många gamla byggnadsverk från romartiden kvar, bl.a. en amfiteater som fortfarande används.


Fixa och matte framför en fint smyckad byggnad i Orange.

Framme i Avignon övernattade vi på hotell och tidigt på morgonen därpå åkte vi in till centrum för att titta på påvepalatset (där påvarna bodde på 1300-talet då de lämnat Rom) och den berömda "bron i Avignon".


Fixa framför påvepalatset. Det känns lite som Romeo och Julia över bilden. Fixa undrar vart Romeo är? :)


Bron i Avignon.


Fixa och matte på bron med påvepalatset bakom sig.


Hallå husse! Sluta lyssna på den där stora telefonen, titta ner istället!

Pippifåglar!

En av dagarna så åkte vi till staden Aigues Mortes som ligger innanför en ringmur. En jättemysig stad med det var ganska varmt och vindstilla. Därför gick vi en kortare tur innanför ringmuren och avslutade turen med att vi satte oss i skuggan och åt glass.


När vi satt och fikade så passerade detta ekipage, skönt att slippa gå i värmen.



Vi avslutar dagens inlägg med en bild på vår lilla sjöjungfru Fixa vid stranden i Saintes-Maries-de-la-Mer. Fler bilder kommer framöver.
Tack för midsommarhälsningar och kort från Fixas syster Jonna med familj!
Ikväll tar vi det lugnt. Fixa har börjat att sommarjobba på husses jobb. Dagens uppgifter bestod i att vara arbetsledare till husse:) Lagom jobbigt sommarjobb enligt Fixa. Ha en fin kväll allihopa!

5 kommentarer:

Ann-Sofie och Gloria sa...

Vilken härlig semester ni har haft:). Så härligt för Fixa att hon fick åka med på äventyret. Jättehärlig bild på Fixan vid havet, hon är så fin er tjej! Gloria hälsar att hon hoppas att hon och Fixa kommer att träffas i framtiden så de kan busa:). Ps. Du får jättegärna lägga upp en länk till oss, det är bara roligt. Ds.

Lena & lapptussarna sa...

Välkomna hem!!

Vilket äventyr Fixa har fått varit med på :)
Härliga bilder på Fixa.
Ska bli spännande att få se fler semesterbilder :)

Unknown sa...

Åh, så fina bilder!!! Vad skoj för Fixa att få uppleva allt detta, hon blir en riktig globetrotter-Fieldis :)! Ja, matte och husse verkar ha haft kul också :)! Vi väntar med spänning på fler foton...Trevlig helg!

Madelene sa...

Vilka fina bilder! Förstår att ni haft det underbart på er semester och värmen fortsätter i Sverige när ni kommer hem!! Inte så dumt det heller!

Anki, Rut och Kanel sa...

Vad fint du berättar till bilderna, väldigt målande! Man får tacka för guidad tur =O) Tänk att de har hundvagnar??? *skrattar* Jag tänkte jag skulle skaffa ett sele med handtag på ryggen till Rut, då kan vi ju få ett mkt bättre fritt följ *asg* "Testledaren frågar: Är ni redo`_japp, svara jag och bockar mig ner, greppar handtaget och går" *fnissar*

Skicka en kommentar